Hallandsposten

Tvillingar är klara för HBK – men spelare går till Halmia

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

HBK förstärker truppen med tvillingar­na Anna och Ellen Welandson Bolmenius som ansluter från IFK Värnamo. Samtidigt tappar man Saga Klasson som valt att lämna för lokalrival­en Halmia. – De bidrar mycket till laget och kommer in som lite äldre även om de båda är födda 2003, säger HBK:S tränare Andreé Johansson om nyförvärve­n.

När HBK startade försäsonge­n så var tvillingar­na Anna och Ellen Welandson Bolmenius med och provtränad­e med laget.

Nu är de båda ytterbacka­rna helt klara för HBK och kommer senast från spel i IFK Värnamo.

– De är båda ytterbacka­r som är spelskickl­iga. Anna har kommit tillbaka och började spela mer organisera­d fotboll förra säsongen i Värnamo medan Ellen har varit igång hela tiden, säger HBK:S tränare Andreé Johansson.

– De behärskar båda kanterna. Sen kan det bli att man omskolar någon men det får vi se efter träningsma­tcherna.

De båda är födda 2003 men kommer ändå vara bland de äldre i HBK:S unga trupp och framför allt Ellen har rutin från spel i division 1 med både Värnamo och Halmia.

– De bidrar mycket till laget och kommer in som lite äldre även om de båda är födda 2003. Men i vårt lag är de bland de äldre och jag tycker de direkt har kommit in i laget och bidrar med en härlig energi.

Däremot fortsätter spelarflyk­ten från HBK till Halmia. Saga Klasson, som gjorde fyra mål på 13 matcher för HBK i fjol och dessutom avgjorde derbyt för HBK mot Halmia i den sista omgången, har valt att lämna för lokalrival­en.

– Hon är klar för Halmia. Jag gillade Saga de få träningarn­a vi hade och det hon bidrog med. Jag tror hon hade kunnat bli viktig för oss. Jag tycker det är väldigt synd att hon har gått till Halmia, säger Johansson.

HBK letar efter fler spelare som kan förstärka truppen och enligt Hbk-tränaren har man ett par spelare som är av intresse.

– ”Fidde” är i kontakt med några så vi har tre, fyra spelare som är på tapeten.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? HBK:S tränare Andreé Johansson är nöjd med att tvillingar­na Ellen och Anna Welandson Bolmenius är klara för HBK. Däremot tappar man Saga Klasson till lokalrival­en Halmia.
BILD: ROGER LARSSON HBK:S tränare Andreé Johansson är nöjd med att tvillingar­na Ellen och Anna Welandson Bolmenius är klara för HBK. Däremot tappar man Saga Klasson till lokalrival­en Halmia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden