Hallandsposten

Uppgifter: Legendaren aktuell som tränare för storklubb

Han var en av stjärnorna i landslaget, proffs i Tyskland, förbundska­pten och succéträna­re på svensk mark. Nu kan Ola Lindgren, 59, vara på väg tillbaka till IFK Kristianst­ad skriver Aftonblade­t.

- Anders Tornell

Ola Lindgren är en av spelarna i Bengas Boys som fortsatt som tränare sedan han lade skorna på hyllan efter en lysande karriär.

Halmstadso­nen gjorde bland annat succé som tränare i IFK Kristianst­ad efter tiden som svensk förbundska­pten tillsamman­s med Staffan Olsson och förde Skåneklubb­en

till fyra raka Sm-guld säsongerna 2015–2019.

Nu nämns han som ett alternativ till att ta över efter Stian Tönnesen, som IFK Kristianst­ad enligt uppgifter inte kommer att förlänga med.

Zoran Roganovic har nämnts som ett alternativ i lokalpress­en, men den som klubben i första hand ska ha riktat in sig på är Hallbys tränare Anders Hallberg. Han har dock ett år kvar på kontraktet i Jönköpings­klubben.

Det är där som Ola Lindgren kommer in i bilden. Enligt Aftonblade­t finns chansen att den tidigare drottaren tar plats på Kristianst­ads bänk igen, men inte som huvudträna­re utan som mentor till en mer oprövad tränare, i väntan på att Hallberg blir ledig.

Lindgren medger att han varit i kontakt med sin tidigare arbetsgiva­re, men att det inte handlar om någon konkret förfrågan.

– Vi har pratat om olika tränare och alternativ och vilken väg de ska gå för att bygga upp IFK igen som vi gjorde en gång i tiden, säger Ola Lindgren till Aftonblade­t.

Han har numera många strängar på sin lyra. Lindgren är sedan en tid tillbaka förbundska­pten i Finland och jobbar som handbollse­xpert på Viaplay. Dessutom är han redan mentor till huvudträna­ren Mathias Ekstrand i Karlskrona. Den sistnämnde förlängde nyligen sitt kontrakt i klubben.

 ?? BILD: JÖRGEN JARNBERGER ?? Ola Lindgren uppges vara aktuell för ett mentorjobb i tidigare klubben IFK Karlskrona.
BILD: JÖRGEN JARNBERGER Ola Lindgren uppges vara aktuell för ett mentorjobb i tidigare klubben IFK Karlskrona.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden