Hallandsposten

Swenn-larsson äntligen på pallen – Shiffrin vann

Äntligen! På ett annat sätt kan kroppssprå­ket inte tolkas. En känslomäss­igt uppspelt Anna Swenn-larsson kramade allt och alla, med ett ständigt leende i ansiktet. Så glad blir man efter säsongens första pallplats.

- Henrik Skiöld TT

Hon har kämpat rätt hårt för att nå dit hon tycker att hon ska vara – bland de tre bästa i världscupe­ns slalomtävl­ingar. Hittills den här säsongen har hon gått bet. I Jasna, Slovakien slog hon till med en tredjeplat­s bakom suveränen, amerikansk­an Mikaela Shiffrin och kroatiskan Zrinka Ljutic.

Swenn-larsson var 81 hundradela­r bakom Shiffrin, som tog sin 95:e seger i den alpina världscupe­n.

– Det var inte lätt i andra, energin var borta. Jag visste att Zrinka gjort ett jättestark­t lopp, säger Shiffrin som var 14 hundradela­r före Ljutic till slut.

När hon sladdat in i målområdet skrek Swenn-larsson ut ett

”Jaaaaa!” och interagera­de med publiken.

Sara Hector hade också chansen att nå pallen, men satte sig nästan på rumpan, kom ur balans, tappade ordentligt med tid och rasade i resultatli­stan, till en nionde plats.

Mikaela Shiffrin tog, som så många gånger förr, kommandot direkt i det första åket och ledde klart, 52 hundradela­r före Ljutic.

I kopplet bakom pallen lurade Hector som fyra och Swenn-larsson precis bakom landslagsk­ompisen. Avståndet till Shiffrin var dock betydande för svenskorna – 1,36 sekunder och 1,38 sekunder.

Hector vann i lördags sin första storslalom­tävling sedan Os-guldet i februari för två år sedan. I veckan kom hon trea i slalom, hennes första pallplats i discipline­n. Trots missen – formen är god inför de avslutande månaderna på säsongen.hanna Aronsson Elfman var tredje svenska att kvala in till det andra åket. Talangen klättrade rejält i andra och landade på 19:e plats.

 ?? BILD: PIER MARCO TACCA ?? Anna Swenn-larsson i samband med första åket i dagens världscupt­ävling i slalom.
BILD: PIER MARCO TACCA Anna Swenn-larsson i samband med första åket i dagens världscupt­ävling i slalom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden