Hallandsposten

Toppmöte väntar Alcaraz i kvartsfina­l

Carlos Alcaraz gjorde ingen besviken. Förutom Alexander Zverev då – som efter sin vinst yttrade ovilja mot att möta världstvåa­n i kvartsfina­l.

- Emil Davidson TT

Den 20-årige andraseeda­de Carlos Alcaraz stormade till kvartsfina­l i Australian Open. Detta efter att ha besegrat Serben Miomir Kecmanovic i tre raka set (6–4, 6–4, 6–0) under måndagsför­middagen.

Det är första gången som Carlos Alcaraz tar sig förbi den fjärde omgången av Australian Open.

Alcaraz kommer därmed att ställas mot sjätteseed­ade Alexander Zverev. En match som tysken helst hade sluppit.

– Matchen håller fortfarand­e på så just nu är jag Kecmanovic­s största fan, säger en skrattande­s Zverev efter sin vinst i den fjärde omgången.

"Jag älskar att möta honom. Det är en bra match, inte minst för publiken.

Efter matchen får även Alcaraz blicka framåt mot kvartsfina­len.

– Jag känner att jag kommer att få mina chanser när jag spelar på den här nivån. Jag hoppas få spela en riktigt toppmatch mot Zverev. Jag älskar att möta honom. Det är en bra match, inte minst för publiken.

Sjätteseed­ade Alexander Zverev fick ingen lätt resa till kvartsfina­l. I fyra timmar kämpade den olympiska mästaren fram ett avgörande tiebreak i sista set mot britten Cameron Norrie, som är 19-seedad i turneringe­n.

När det skulle avgöras visade Zverev klass och tog tidigt initiativ i tiebreaket, som slutade 10–3 i tyskens favör.

Zverev var märkbart lättad över vinsten (7–5, 3–6, 6–3, 4–6, 7–6).

– Jag är bara glad att vara vidare, säger han.

Även den tredjeseed­ade ryssen Daniil Medvedev är framme i kvartsfina­l efter seger över portugisen Nuno Borges. Medvedev vann med 6–3, 7–6 (7–4), 5–7, 6–1.

Ryssen fick jobba hårt i tre timmar för att vinna över den 69-rankade portugisen.

– Före matchen kändes det 100 procent. Men han fick mig att springa i tredje set och därför missade jag lite för mycket, ska jag vara ärlig att säga. I fjärde lyckades jag höja min energinivå, säger Medvedev enligt AFP.

I kvartsfina­len möter han storservar­en Hubert Hurkacz, Polen, som besegrade kvalspelar­en Arthur Cazaux, Frankrike, med 3–0 i set.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden