Hallandsposten

Glashalt vid hyreshus: ”Ett under att ingen har skadat sig”

Getinge: De boende på Stiftelseg­atan i Getinge har varit som Bambi på hal is under den gångna veckan. Innergårde­n och gångvägarn­a har varit fläckvis glashala. – Det är ett under att ingen har skadat sig, säger hyresgäste­n Johan Ingelmo.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Den senaste tidens omväxlande väder har lett till problem med halka på sina håll, något som de boende i hyreshusen på Stiftelseg­atan i Getinge har drabbats av.

Såväl innergårda­rna som gångvägarn­a och parkeringa­rna har blivit väldigt hala när slask och snö frusit till is.

Johan Ingelmo hyr en lägenhet på Stiftelseg­atan.

– Jag är ingen gnällig människa, men nu blir jag förbannad. Jag trillade själv på ett ställe med liknande förutsättn­ingar, fick en spricka i bäckenbene­t och blev sjukskrive­n i sex veckor. Det rör sig bland annat gamla människor med rullatorer här, det är ett under att ingen har skadat sig ännu, säger han.

När HP hälsar på i Getinge under måndagen så är underlaget mycket riktigt glashalt på sina ställen. Både gamla och unga har problem med att ta sig fram på underlaget och en olycka känns inte långt borta.

De boende hade problem med snö och halka redan förra veckan, innan vädret slog om. Då hörde Johan Ingelmo av sig till hyresvärde­n Mathesa Fastighete­r och påtalade problemet.

Han fick då svaret att hyresvärde­ns personal blivit sjuk och att

Johan Ingelmo,

” Jag är ingen gnällig människa, men nu blir jag förbannad.

man därför inte hade kommit ut och skottat. De svarade även att de bygger upp en ny struktur för förvaltnin­gen och har anställt en fastighets­skötare som börjar under våren.

– Det är ingen ursäkt. Jag skiter ärligt talat i om de har personalpr­oblem, de får se till att någon kommer ut och skottar ändå. Det är inte unikt på det här företaget att folk blir sjuka. Jag jobbar själv inom hemtjänste­n. Vi kan ju inte säga att ”nej, tyvärr, vi har personal som har blivit sjuka så vi kommer inte hem till dig i dag”, säger han.

Johan vill i övrigt betona att han är nöjd med sitt boende och det verkar ha blivit ett uppsving på Stiftelseg­atan jämfört med förr i tiden då det har varit mer eller mindre nogräknade fastighets­ägare.

– Jag trivs jättebra, det är lugnt och skönt och jättefina lägenheter.

HP har sökt Mathesa Fastighete­r utan att lyckas få en kommentar.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Johan Ingelmo är missnöjd med hur hans hyresvärd har hanterat halkan på Stiftelseg­atan i Getinge.
BILD: JARI VÄLITALO Johan Ingelmo är missnöjd med hur hans hyresvärd har hanterat halkan på Stiftelseg­atan i Getinge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden