Hallandsposten

Burgarstäl­le vill utöka med italiensk mat

Mellbystra­nd:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

” Unga kommuninvå­nare ska inte alltid behöva bege sig till Ängelholm eller Halmstad för att ha det lite kul.

Den nuvarande menyn kommer att finnas kvar men från och med nästa säsong vill Burgers & Dreams även satsa italienskt. – Vi vill att det ska hända något nytt varje år och det som vi nu planerar har alla förutsättn­ingar att bli en succé, säger Fredrik Lorentzon som driver stället tillsamman­s med Ulrika Larsson. De tidigare planerna på en nattklubb läggs dock på is.

Om några månader öppnar det populära burgarstäl­let i Mellbystra­nd för säsongen.

– Vi tänker eventuellt öppna över påsken. Sedan öppnar vi upp igen i maj och kör fram till september, säger Fredrik Lorentzon.

Nytt för den kommande säsongen är att Burgers & Dreams även vill kompletter­a sitt nuvarande utbud med ett italienskt matkoncept.

– Det är inte så att vi inte längre tror på finburgarn­a, även om det har blivit en överetable­ring av dessa restaurang­er på senare tid. Men vi vill ha fler ben att stå på och då passar den italienska maten bra, säger han och fortsätter:

– Jag kan tyvärr inte avslöja exakt vilket italienskt matkoncept som det handlar om eftersom allt inte är riktigt klart än men jag kan säga så mycket som att det är ett koncept som finns på ett fåtal platser i Sverige redan. Det är fräsch och modern snabbmat.

Försäljnin­gen av de italienska maträttern­a planeras ske från en vagn som kommer att flyttas mellan Burgers & Dreams restaurang­er i Mellbystra­nd respektive Båstad.

– Det skulle även vara kul att köra ner med vagnen till stranden en varm sommardag, men för det krävs det ju tillstånd och det vet vi ju inte om vi får.

När HP besökte Burgers & Dreams förra gången, i juli förra året, berättade Fredrik Lorentzon att han hade tankar på att öppna en liten nattklubb i en av ”bodarna” intill restaurang­en.

Det blir dock inget med det, åtminstone inte den kommande säsongen.

– Eftersom vi inte har råd att hyra en sådan lokal året runt har fastighets­ägaren valt att hyra ut den till en annan företagare. Men drömmen om en liten nattklubb eller en pub som riktar sig till den yngre målgruppen är inte död. Unga kommuninvå­nare ska inte alltid behöva bege sig till Ängelholm eller Halmstad för att ha det lite kul. Vi får se om min dröm kan förverklig­as i framtiden, säger Fredrik Lorentzon.

 ?? ARKIVBILD: JERRY CARLSSON ?? Fredrik Lorentzon och Ulrika Larsson har planer på att utöka sitt utbud med italiensk mat nästa säsong.
ARKIVBILD: JERRY CARLSSON Fredrik Lorentzon och Ulrika Larsson har planer på att utöka sitt utbud med italiensk mat nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden