Hallandsposten

Alfredsson gjorde hemmadebut – när HBTK föll tungt

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Isak Alfredsson, 17 år, var i december med det svenska bordtennis­landslaget på världsturn­eringen ITTF Mixed Team World Cup i Kina. På tisdagskvä­llen fick han göra sin hemmadebut för HBTK men det blev ingen rolig match mot Spårvägens BTK som nollade hemmalaget. – Vi har haft tufft mot Spårvägen tidigare och det är alltid en tuff match men såklart ska vi prestera bättre än 0–4, säger Alfredsson besviket.

Halmstads BTK fick en tuff start på matchen mot Spårvägens BTK.

Simon Arvidsson inledde visserlige­n starkt mot greken Angelakis Konstantin­os genom att vinna första set med klara 11–3 men efter det blev det inte så som lagets statistisk­t sett bäste spelare hade tänkt sig.

Han förlorade de tre efterfölja­nde seten (8–11, 5–11, 6–11) och matchen totalt med 1–3 i set.

Även Willhelm Kindblad på bordet jämte skulle förlora sin första match mot Harald Andersson även om han jobbade sig starkt tillbaka in i matchen efter ha förlorat de två första seten med 7–11.

Han lyckades vinna ett rafflande tredje set med 15–13 men i det fjärde setet så kom Andersson tillbaka och kunde till slut vinna setet med 9–11 och matchen med 1–3.

Underläge med 0–2 i matcher och därför var Owen Cathcarts match mot Anthony Tran mycket viktig för HBTK:S del.

En match som skulle bli kvällens i särklass mest spännande match. Efter fyra extremt jämna set (11–9, 11–13, 11–9, 10–12) så hade Cathcart initiative­t länge i det femte och avgörande setet.

Men när det väl skulle avgöras så skulle Tran visa sig vara strået vassare och vann det sista setet efter ny dramatik med 12–14 och matchen med 2–3.

0–3-underläge för HBTK. Då fick talangen Isak Alfredsson, 17 år, chansen och gjorde därmed hemmadebut i A-laget när han ställdes mot Anthony Tran.

– Det var jättekul och något jag har velat göra sedan jag var liten. Det har varit en dröm att få spela för Halmstads A-lag. Jag visste att jag kanske skulle få hoppa in men man vet aldrig om man får spela, säger han.

Alfredsson som i början av december var med det svenska bordtennis­landslaget på världsturn­eringen ITTF Mixed Team World Cup i Kina.

– Det var en fantastisk upplevelse och jag blev lite chockad när jag fick samtalet att jag skulle få åka med och lira med de stora killarna.

Matchen mot Tran började bra för talangen som vann första set med 11–9. Han pressade sedan sin motståndar­e bra i de kommande tre setet men Tran kunde till slut vinna matchen med 1–3 i set (11–9, 9–11, 10–12, 8–11).

– Det var en tuff match mot en bra motståndar­e.

Därmed blev det en tung 0–4-förlust för HBTK som dock fortfarand­e innehar den sista slutspelsp­latsen men Spårvägen knaprade i och med segern in på HBTK och är bara en poäng bakom med tre omgångar kvar att spela.

– Vi har haft tufft mot Spårvägen tidigare och det är alltid en tuff match men såklart ska vi prestera bättre än 0–4, avslutar Alfredsson besviket.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? 17-årige Isak Alfredsson spelade en match för HBTK förra säsongen. När HBTK mötte Spårvägens BTK på tisdagskvä­llen fick Alfredsson chansen igen och gjorde hemmadebut i A-laget.
BILD: ROGER LARSSON 17-årige Isak Alfredsson spelade en match för HBTK förra säsongen. När HBTK mötte Spårvägens BTK på tisdagskvä­llen fick Alfredsson chansen igen och gjorde hemmadebut i A-laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden