Hallandsposten

Drömstart för Gustav Johansson

- Thomas Engman sporten@hallandspo­sten.se

Gustav Johansson har som 20-åring tagit en stor utmaning i att starta proffsstal­l. Efter tre veckor på egna ben i Skedala på Stora Nydala stavades det succé på hemmabanan i Halmstad. Bakom stallets ögonsten Böhmaren kom första segern i den nya rollen. – Fantastisk­t och extra kul med den här hästen, ler Gustav.

Böhmaren har funnits hos familjen sedan hösten 2021. Vägen fram till att bli en segermaski­n, det här var åttonde segern i 28 starten, har det sannerlige­n inte varit.

– Det var jobbigt i början, erkänner Gustav.

När väl tränaren hittade lösningen hos hästen har fallgropar­na varit tämligen få. Styrkan är bästa segervapne­t och den egenskapen fällde avgörandet även i årsdebuten.

– Det kände stabilt även om vi fick ”dödens”, menar Gustav.

In på upploppet växlade Böhmaren upp farten och ledaren Humanity Pellini var utan chans.

Förra året blev en eriksgata för stall Unterstein­er som blev det vinst- och segerrikas­te stallet i landet med en rad championat i Halmstad och Åby.

I premiären blev det en trippelseg­er till stallet och den stora V64-favoriten Call Me Gleipner trivdes på den krävande banan till glädje för Johan Unterstein­er.

– Ingen fara på taket och en fin genomkörar­e till nästa lopp på Solvalla, förklarar han.

Flera av motståndar­na galopperad­e bort sig men Call Me Gleipner stod ändå i en klass för sig.

– Det finns utveckling i honom och nyttigt med kontinuite­t i starterna, konstatera­r Johan efter hästens sjätte seger.

Två andra fyraåringa­r med pondus i stallet finns i Arctic Dominant och Quattro Håleryd. Duon hade inga större problem att lösa sina uppgifter i ramloppen.

I dagens dubbel var det rafflande mellan Al Pacino och Don Robin. Duon stred jämsides sista halvvarvet och det blev Al Pacino som drog det längsta strået.

– Han svarade ärligt och hoppas att hästen kan vara med i V75 under våren, säger Adrian Kolgjini.

Don Robins kusk Victor Rosleff tog revansch i DD 2. Han sände resolut fram Miss Jibe till ledningen och det blev en säker seger för stoet som tränas av Cassillo Gennaro, nybakad tränare i Halmstad.

En tuff ”gladiator” byggde upp den höga utdelninge­n för sex rätt i V64 till 186 999 kronor. Thomas Aurells Gladiator A.F. har i omgångar kämpat i motvind men under slutvarvet såg det lekande lät ut för 88-oddsaren.

Anton Knutsson berättade om sömnlösa nätter i egna funderinga­r med att knäcka koden för Ilex P.R. Efter sex andraplats­er kom äntligen hästens första seger i amatörlopp­et efter en smygresa bakom tätduon.

 ?? BILD: LARS PERSSON ?? Gustav Johansson tog första segern som proffsträn­are med stallets trotjänare Böhmaren som sin vana trogen var starkast i spurten.
BILD: LARS PERSSON Gustav Johansson tog första segern som proffsträn­are med stallets trotjänare Böhmaren som sin vana trogen var starkast i spurten.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden