Hallandsposten

Förre Hbk:arens skada äventyrar en utlandsfly­tt

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Förre Hbk-försvarare­n Edvin Kurtulus har råkat ut för en huvudskada och blir borta sex veckor från all fotboll. Smällen gör att han med största sannolikhe­t missar chansen att bli proffs utomlands i pågående januarifön­ster. – Ibland blir saker inte som man vill, säger Kurtulus till Fotbollska­nalen.

Edvin Kurtulus har en bra säsong bakom sig och ett flertal klubbar uppges ha visat intresse för Hammarbyba­cken.

Men huvudskada­n har gjort att han är kvar i Stockholm i stället för att vara med på Bajens försäsongs­läger i Marbella.

– Det är tråkigt så klart. Jag hade sett fram emot träningslä­gret. Men ibland blir det inte som man har tänkt sig, säger Edvin Kurtulus till Fotbollska­nalen.

Försvarare­n har fått en tråkig start på 2024 och tvingades även tacka nej till landslagst­urnén på Cypern i början av januari.

– Jag slog i huvudet på en träning. Såg suddigt. Kunde inte fortsätta träna. Sedan konstatera­des det att jag hade fått en huvudskada. Läkarna rekommende­rar sex veckor innan jag kan träna för fullt igen, konstatera­r Kurtulus.

– Jag mår bra och det är det viktigaste.

Den tidigare Hbk-backen, som lämnade Halmstad 2022 för flytt till Hammarby, uppgavs vara intressant för Sturm Graz i somras. På senare tid har det ryktats om italienska klubbar som Hellas Verona och Bologna.

– Ibland blir saker inte så som man vill. Men jag ser det inte som en stor grej. Jag har inte tid att gräva ner huvudet. Nu handlar allt om att komma tillbaka och att sedan, till en början, göra ett bra halvår och hjälpa klubben.

 ?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ?? Förre Hbk-försvarare­n Edvin Kurtulus är huvudskada­d och ser ut att gå miste om en flytt utomlands.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON Förre Hbk-försvarare­n Edvin Kurtulus är huvudskada­d och ser ut att gå miste om en flytt utomlands.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden