Hallandsposten

Hammers fortsätter att vinna på bortaplan: ”Känner styrka i det”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Hammers fortsätter att vinna på bortais. Mot Skövde kom fjärde raka allettan-segern utanför Halmstad i en tät match som slutade 1–2 efter en vild forcering från hemmalaget i slutet. – Riktigt skönt! Jag är jättenöjd att vi kan åka hit och vinna, säger Hammers tränare Jens Berggard. Skövde Hammers 1 2

Hammers fortsätter att prestera på bortaplan. Så här långt har det bara blivit en enda förlust under ordinarie tid den här säsongen – 1–7 i Karlskrona i oktober.

2–1-segern mot Skövde satt dock långt inne sedan hemmalaget reducerat med mindre än fyra minuter kvar och sedan fick spela fem mot fyra samt sex mot fyra sedan Ludvig Wulff åkt ut i slutet.

– Vi hade studsarna med oss idag, men lite lite tur förtjänar man. Vi gjorde ändå en riktigt bra slutperiod och uppträdde stabilt, tycker Jens Berggard.

Han fortsätter:

– Vi är rätt bra när vi hamnar i det där läget med bara ett måls övervikt. Vi har vunnit väldigt många matcher i år med uddamålet och känner en styrka i det.

Den första perioden var ganska jämn. Det som skilde var att Hammers tog bättre vara på de få chanser som dök upp.

Efter 9.03 tog gästerna ledning på ett riktigt fint mål. William Gustafsson hittade fram med en diagonalpa­ssning som ställde Skövdes målvakt Carl Hjälm och Albin Blomberg kunde slå in 1–0 i närmast tom kasse.

Hammers kunde sedan spela på resultatet och kändes bekväma med ledningen även om målvakten Jacob Crespin på nytt tvingades göra några fantastisk­a räddningar. Speciellt den i andra perioden då han räddade Erik Möllers skott på en retur med klubbladet.

– Synd bara att han inte fick hålla nollan. Det hade han varit värd, säger Berggard.

Jo, för sedan Viktor Gagic krutat in 2–0 med drygt sex minuter kvar av matchen lyckades hemmalaget reducera tre minuter från slut när Hammers tappade markeringe­n på Lukas Smith.

Men närmare än ribbskotte­t i

” En bra defensiv kan räcka långt i den här serien. Släpper vi in två mål per match så har vi alla chanser att vinna.

Jens Berggard Tränare

powerplay kom inte hemmalaget och istället var det nära 3–1 när Hammers rensade och träffade stolpen.

– En bra defensiv kan räcka långt i den här serien. Släpper vi in två mål per match så har vi alla chanser att vinna.

Bortaspele­t har närmast varit perfekt så här långt.

– Ja, även om vi kämpar och river i dag så har vi inte det rätta flowet. Men vi är jättebra på bortais och det har gjort att vi har byggt ett bra självförtr­oende. Vi går inte så mycket på anfall på bortaplan utan lägger mest ner puckarna. Det spelet har gett resultat.

?? BILD: ROGER LARSSON ?? Viktor Gagic blev stor hjälte när Halmstad Hammers slog Skövde i Billingeho­v med 2–1.
BILD: ROGER LARSSON Viktor Gagic blev stor hjälte när Halmstad Hammers slog Skövde i Billingeho­v med 2–1.