Hallandsposten

Ex-hbk:are till Norge och får Vm-hjälte som tränare

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Han är mest känd för att ha blivit norsk Vm-hjälte mot Brasilien 1998 och för succéåren i Chelsea i slutet av 1990talet. I dag är Tore André Flo tränare i Sogndal och ett av vinterns förvärv är tidigare Hbk:aren Oliver Hintsa. På måndagen kritade 23-åringen på för den norska klubben på ett tvåårskont­rakt.

– Det känns bra. Det är verkligen ett äventyr. Jag har alltid haft bud hemma, men nu får jag komma ur min komfortzon och testa något nytt. Jag glädjer mig väldigt mycket över att komma hit, säger Oliver Hintsa på Sogndals hemsida.

Hintsa har gjort tre säsonger i Falkenberg­s FF i ettan, men tar nu ett kliv uppåt i hierarkin.

Valet föll till slut på Sogndal, som i fjol var mittenlag i Obos-ligaen (Norges motsvarigh­et till superettan), men även Lilleström och Stabaek ska enligt uppgift ha funnits med i bilden.

– Vi är mycket glada för att Oliver kommer till oss. Oliver är trots sin unga ålder en erfaren spelare som har mycket av de kvaliteter som jag önskar. Hans snabbhet och moral blir ett bra komplement i dagens trupp. Intresset har varit stort runt Oliver och nu var det tid för honom att ta steget ut på nya äventyr, säger sportchefe­n Håvard Flo.

Hintsa spelade fotboll i Halmstads

Oliver Hintsa lämnar Falkenberg för spel i norska Sogndal.

BK:S ungdomsaka­demi i många år, men gick på lån till Tvååker sommaren 2020. I början av 2021 skrev han på för Falkenberg­s FF.

Nu hamnar han under huvudträna­ren Tore André Flos vingar. Den tidigare anfallaren var ett stort namn i Norge på framförall­t 90–talet, där många minns hans mål i den sensatione­lla 2–1-segern mot Brasilien 1998.

 ?? ARKIVBILD: NICKLAS ELMRIN ??
ARKIVBILD: NICKLAS ELMRIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden