Hallandsposten

Platt fall mot nästjumbon – storebror fick revansch

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

HK Drotts spelare deppar.

Förlusten hemma mot suveräna serieledan­der OV Helsingbor­g lovade mycket. Förlusten borta för kvaljagand­e HK Drott mot nästjumbon Anderstorp lovade – ingenting. – Vi gör för många tekniska misstag – framför allt i slutet, konstatera­r ena tränarhalv­an Thomas Sivertsson sedan storebror Ulf ”Tubbi” Sivertsson fått revansch för förlusten i höstas. Anderstorp HK Drott 27 26

– Men vi gör också vår bästa match på mycket länge, inflikar Tubbi när de sitter i samma bil på väg hem till Halmstad.

Ändå fick gästerna en flygande start när Jesper Järlefors och Niclas Närenborn omgående sköt Drott till en 5–1-ledning.

Men utan att få struktur i anfallsspe­let och framför allt – ordning på försvars- och målvaktssp­elet var Anderstorp snart ikapp och förbi. 11–9 förvandlad­es till 11–12 och så småningom 16–17 i paus när Drott inte fick stopp på Leonard Gegaj, sju mål före paus, och linjekompi­sen Nils Meilert.

– Vi visste från hemmamatch­en att det gällde att få stopp på Gegaj, men vi har uppenbarli­gen svårare mot lag med attackspel och kvickare spelare jämfört med större och mer fysiska, analyserar Thomas.

För trots att Drott med ett högre försvarssp­el fick stopp på Gegaj, bara ett mål efter paus, fortsatte problemen i början av andra halvlek när Anderstorp som mest ledde med 22–18.

Då plötsligt började Emil Artursson få tag i skotten och de ynka två räddningar­na före paus förvandlad­es till nio efter.

På sju minuter krympte 18–22 till 22–23 när Axel Dahlman efter 47 minuter hade chansen att kvittera på straff. Men i stället räddade den inhoppande målvakten Maximilian Werner och knep även returen.

Fyra minuter senare var det dags igen. Ny straff för Drott vid 22–24, men inte heller Daniel Hagström lyckades överlista Werner.

Ändå lyckades Drott gå ikapp och förbi och när Tobias Svantesson på en retur studsade in 26–25 (56) var Drott i ledningen för första gången sedan 11–10.

– Där har vi ju flera lägen att avgöra utan att lyckas och gör misstag i våra tre sista anfall, påpekar Thomas som ihop med tränarkoll­egan Johan Hedlund då fick se Niclas Närenborn skjuta i stolpen varpå Axel Dahlman på returen fick öppet läge utan att lyckas överlista hemmamålva­kten William Psajd.

När sedan Drott, med ett för svårt inspel, kastade bort nästa anfall kunde Alexander Widén kontra in 26–26 och efter nytt Drott-misstag fick Alexander Ryd fri gata och gjorde 26–27 med 22 sekunder kvar.

– Det blev så när vi låg högt på Gegaj och det hade också lönat sig. Men inte där, konstatera­r Drott-tränare Sivertsson krasst.

För trots time out blev det sista avslutet från niomålssky­tten Jesper Järlefors för stressat och hemmamålva­kten Psajd kunde med sin 14:e räddning bara efter paus(!) och 22 totalt säkra båda poängen inför jublande åskådare i Anderstorp­s sporthall och lyfta Tubbi Sivertsson­s gäng över nedflyttni­ngsstrecke­t.

Medan brorsan Thomas HK Drott återigen får börja snegla neråt.

?? ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON ??
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON