Hallandsposten

Tre nyförvärv från start i årets första Hbk-elva

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Tim Rönning, Vinicius Nogueira och Birnir Snaer Ingason. Tre nyförvärv tar plats i HBK:S första startelva för året borta mot IFK Göteborg. – Vi hoppas att vi får minuter på många spelare på de här två matcherna, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

Färre fotbollspa­ss än planerat, men fler fys- och teoripass och även den del teambuildn­ing. Det nyckfulla januariväd­ret har påverkat HBK:S första tre träningsve­ckor inför årets första träningsma­tch mot IFK Göteborg.

– Vi har använt tiden väldigt väl ändå. Sedan är det svårt att säga var vi står, men det är en ambitiös grupp som vill mycket, vi har fått in några väldigt intressant­a spelare och det känns som att vi som helhet ligger längre fram nu än för ett år sedan, säger Magnus Haglund. Har ni fått in de nyförvärv ni vill ha eller är ni fortfarand­e på jakt efter förstärkni­ngar?

– Just nu är det lugnt, men vi scannar marknaden ändå och dyker det upp något som är väldigt bra är vi med och hugger.

Tre av de nya spelarna i årets trupp tar plats i årets första elva. Det handlar om målvakten Tim Rönning, vänsterbac­ken Vinicius Nogueira och senaste tillskotte­t, isländske yttern Birnir Snaer Ingason som gjort sina första tre träningar med laget den här veckan.

– Ingason ser ut som vi såg honom, snabb, bra teknik, jobbar hårt, bra fysik och känns väldigt spännande. Vinicius är en briljant fotbollssp­elare. Det känns jättespänn­ande med dem. Plus att vi vet att Rönning är en väldigt bra målvakt.

Målvaktern­a Rönning och Tim Erlandsson kommer stå varannan match under de första fyra matcherna, där Erlandsson vaktar målet mot Utsikten på tisdag.

– Sedan tar vi det därifrån, säger Haglund.

Mot IFK Göteborg saknas Erik Ahlstrand, Thomas Boakye och Marcus Olsson som rehabilite­rar medan Phil Ofosu-ayeh är ett frågetecke­n på grund av sjukdom.

Vad vill du se av laget mot IFK Göteborg?

– Vi vill fortsätta där vi slutade. Vi var väldigt tillfreds med hur vi avslutade allsvenska­n och mot

AIK, Kalmar och Hammarby såg vi väldigt mycket av hur vi vill framstå både offensivt och defensivt. I de matcherna agerade vi som ett väldigt bra allsvenskt fotbollsla­g. Det är det vi har utgått från som referenser när vi har jobbat vidare. Nu har några nya kommit in och man får räkna med att saker och ting ska gnuggas in. Det kommer ta sin tid innan maskinerie­t blir mer väloljat. Men som vi vill framstå är det förebilden och på sikt att kunna göra det ännu bättre.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Birnir Snaer Ingason har gjort tre fotbollspa­ss med sina nya lagkamrate­r i HBK men får visa upp sig direkt mot IFK Göteborg.
BILD: ROGER LARSSON Birnir Snaer Ingason har gjort tre fotbollspa­ss med sina nya lagkamrate­r i HBK men får visa upp sig direkt mot IFK Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden