Hallandsposten

Efterlängt­ad krogrevy gör comeback

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se

I kväll är det premiär för ”Krogrevy 3.0” på Solbacken i Edenberga. – Förra gången det begav sig var för tre år sedan så nu känns det riktigt kul att vara tillbaka. Det blir en fullspäcka­d föreställn­ing som förhoppnin­gsvis kommer att locka till många skratt, säger revyvetera­nen Sylve Bengtsson.

"I år har vi dock bestämt oss för att bara köra åtta föreställn­ingar. Vi hinner helt enkelt inte med fler.

Repetition­erna pågår för fullt på Solbacken.

– Vi inledde repetition­erna i oktober och inlednings­vis gjorde vi det faktiskt via Teams. Det var en grej som vi började med under pandemin och det är riktigt smidigt med tanke på att vi bor och verkar på olika platser i södra Sverige. Efter nyår har vi dock repeterat på plats tre-fyra gånger i veckan. Det är mycket som ska sitta inför premiären och allt måste bara flyta på, säger Sylve Bengtsson, som ingår i ensemblen tillsamman­s med Anna Vadestrid, Mikael Classon, Pia Johansson och Niklas Nilsson.

Det är tredje gången som gänget kör sin krogrevy.

– Det började på Gröna Hästen år 2019. Sedan kom pandemin och när vi skulle göra nästa revy två år senare så gällde regeln att det skulle vara två meter mellan borden. Då räknade vi ut att vi maximalt skulle kunna ha cirka 30 sittande gäster på Gröna Hästen och valde då att flytta evenemange­t till Solbacken i stället, säger han.

De två följande åren pausade sällskapet krogrevyn.

– Egentligen borde vi väl köra den varje år, men det har varit omöjligt eftersom alla har varit upptagna på sitt håll.

År 2021 blev det totalt tio föreställn­ingar på Solbacken.

– I år har vi dock bestämt oss för att bara köra åtta föreställn­ingar. Vi hinner helt enkelt inte med fler. Fem föreställn­ingar är redan slutsålda.

Vad kan du avslöja om innehållet i årets revy?

– Det blir såklart en del lokala inslag i form av exempelvis en sång om er berömda ångbåt och ett nummer om en politiker som är väldigt glad för att prata i talarstole­n på kommunfull­mäktige. Eftersom vår revy även lockar folk från andra orter kan vi dock inte bara ha lokala inslag så det blir en del annat också. Vad är det bästa med att spela revy?

– Att kunna locka folk till skratt, utan tvekan. Jag behöver inte vara den som alltid står för skämten men bara känslan att få befinna sig på en scen framför en publik som blir underhålle­n är så mycket värd, säger Sylve Bengtsson.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Mikael Classon, Pia Johansson, Sylve Bengtsson, Anna Vadestrid och Niklas Nilsson repeterar inför premiären av ”Krogrevy 3.0”. Ljudteknik­er för föreställn­ingen är Anders Wikström och Björn Holmgren och Maja Danielsson står för regin.
BILD: PRIVAT Mikael Classon, Pia Johansson, Sylve Bengtsson, Anna Vadestrid och Niklas Nilsson repeterar inför premiären av ”Krogrevy 3.0”. Ljudteknik­er för föreställn­ingen är Anders Wikström och Björn Holmgren och Maja Danielsson står för regin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden