Hallandsposten

Alvengrip: ”Jag vet inte varför jag fick gå”

Halmstad: Beskedet från styrelsen kom som en överraskni­ng. Det uppger Björn Alvengrip som säger att han gärna hade jobbat till 67 års ålder. – Jag vet inte varför jag fick gå, säger han.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Den tidigare vd:n uppger att han inte fick någon förklaring till styrelsens beslut att avsluta hans anställnin­g efter tio år som vd för Hallands hamnar och tre år som vd för Halmstads tidigare hamnbolag – med förklaring­en att det behövs ett nytt ledarskap.

– Jag blev överraskad när jag fick beskedet, det var oväntat. Jag känner inte att jag någon gång under de här 13 åren har fått några klagomål eller synpunkter på mitt sätt att leda Halmstad eller Hallands hamnar, säger han.

” Jag känner inte att jag någon gång under de här 13 åren har fått några klagomål eller synpunkter på mitt sätt att leda Halmstad eller Hallands hamnar.

Björn Alvengrip

På frågan om han upplever att det har varit några konflikter som möjligen kan ligga bakom beslutet svarar han att samarbetet med styrelsen alltid har varit bra. Han tillägger också att Halmstads dåvarande hamnbolag gick med mångmiljon­förlust när han tillträdde 2010.

– Vi hade samtal med dåvarande kommunledn­ing om vi skulle fortsätta och mitt upp i det slogs vi ihop med Varberg. Vi har en fantastisk organisati­on och vi har fått bolaget att gå med vinst och håller nu på att slutföra en investerin­g på 800 miljoner i Varberg och har satt igång ett stort investerin­gsprojekt i Halmstad, säger han och fortsätter:

– Jag är galet nöjd med vad vi har gjort, och jag fyller 65 till sommaren så för mig är det här ingen större grej. Jag kommer att ägna mig åt lite andra saker, som olika styrelseup­pdrag.

Björn Alvengrip tillägger att när diskussion­en inleddes om att han skulle få förlängt så var det ingen tvekan från hans sida.

– Jag blev sjuk i cancer 2021 men kände att jag hade blivit lite piggare så jag tänkte att jag kör på ett tag till, men det blev ju inte så. Jag ville gärna jobba i två år till och det hade jag gjort om inte det som hände i början av veckan hade hänt.

Känner du att du har behandlats illa av styrelsen och inte fått någon förklaring till vad du gjort ”fel”?

– Om man har den här typen av jobb då måste man ha styrelsens förtroende och har man inte det kan man inte jobba. Jag har inget illa att säga om styrelsen, vi har haft en bra relation under alla år. Jag anser inte att jag har gjort något fel, jag har funderat på det här och jag lämnar ifrån mig ett extremt väl fungerande företag med god lönsamhet och en bra organisati­on.

Att Björn Alvengrip får en fallskärm på drygt 2,3 miljoner samtidigt som han närmar sig 65 år har skapat en del reaktioner i sociala medier. Detta är dock inget han vill kommentera.

– Den diskussion­en tänker jag inte ge mig in i, säger han.

 ?? BILD: DICK GILLBERG ?? Björn Alvengrip uppger att han inte vet varför styrelsen valde att avsluta hans anställnin­g.
BILD: DICK GILLBERG Björn Alvengrip uppger att han inte vet varför styrelsen valde att avsluta hans anställnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden