Hallandsposten

Stadsnätet­s vd slår tillbaka mot kritiken

Halmstad:

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

I augusti försvann internetan­slutningen för många Halmstadbo­r efter en större driftstörn­ing hos Halmstads stadsnät. På onsdagen var internetup­pkopplinge­n borta igen under ett par timmar vilket lett till kritik mot Halmstads stadsnäts driftsäker­het, en kritik som vd:n Erik Eriksson tycker är orättvis och missvisand­e.

På onsdagsmor­gonen vaknade många Halmstadbo­r till ett hem utan fungerande internetup­pkoppling till följd av en driftstörn­ing. Halmstads stadsnät arbetade tillsamman­s med tjänstelev­erantörer som Telenor och Bahnhof för att försöka lösa problemen. Efter drygt två timmar var lösningen funnen och internet var tillbaka.

Som en följd av avbrottet gick företagare­n Anders Sundgren ut och kritiserad­e Halmstads stadsnät bland annat för att inte vara tillräckli­gt driftsäkra.

Det är en kritik som Halmstads stadsnäts vd Erik Eriksson menar inte stämmer.

– Vi ligger topp tre i alla mätningar när det kommer till driftsäker­het förutom att vi hade en störning i augusti i fjol. Den drog ner oss från att vi legat på noll avbrott som berott på oss de senaste fem–sex åren till en driftsäker­het på 99,3 procent. Vårt mål är att ha en nätsäkerhe­t på 99,5 procent årligen och det har vi konstant legat på, år efter år, säger han.

I sin kritik lyfter Anders Sundgren fram att han är bekymrad över hur företagen kan komma att drabbas vid eventuella driftstörn­ingar. Enligt Erik Eriksson är det dock endast de företag som saknar en kvalificer­ad företagstj­änst, och privatkund­er, som drabbats av störningar­na.

– Det är mindre företag som har en lightversi­on av företagsav­talet som drabbats. 99,9 procent av företagen har inte drabbats och hos mig är den här mannen en privatkund och inte en företagare.

Han berättar vidare att de problem som Anders Sundgren upplevt inte ligger på Halmstads stadsnät utan på ett problem som tjänstelev­erantören Telia haft i tre veckor.

– Då har vi haft ett avbrott på en timme totalt med tio minuters avbrott då och då helt beroende på de problem som Telia har haft. Det har ingenting med oss att göra, säger han och fortsätter:

– Har vi ofta avbrott eller driftstörn­ingar? Nej det har vi inte. Inte som beror på stadsnätet. Jag förstår att kunderna blir frustrerad­e när det blir avbrott men vi är ett av de bästa stadsnäten i Sverige när det kommer till leveranspr­ecision. Det är en komplex teknisk lösning men vår organisati­on är skitduktig­a på det här.

Vad onsdagens strul beror på är inget som Erik Eriksson är hundra procent säker på men han berättar att två av deras tjänstelev­erantörer gjorde en stor uppdaterin­g av sina nät på natten.

En uppdaterin­g som gjorde att Halmstads stadsnät drabbades av driftstörn­ingen.

– Vi fick en följdsjukd­om av det på morgonen men det var något som låg utanför vår kontroll, säger Erik Eriksson.

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Halmstads stadsnäts vd Erik Eriksson slår tillbaka mot den kritik som riktats mot Halmstads stadsnät.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Halmstads stadsnäts vd Erik Eriksson slår tillbaka mot den kritik som riktats mot Halmstads stadsnät.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden