Hallandsposten

Halmstad Hammers varnas och bötfälls för säkerhetsb­rister

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Tävlingsnä­mnden varnar och bötfäller Halmstad Hammers för brister i säkerheten efter hemmamatch­en mot Kristianst­ad. Det medför att klubben skärper säkerheten ytterligar­e. – Sedan säsongen började har vi kontinuerl­igt jobbat med att förstärka säkerheten, säger Hammers ordförande Peter Fredriksso­n.

Det var i samband med hemmamatch­en mot Kristianst­ad i allettan södra den 28 december som en säkerhetsd­elegat från Svenska Ishockeyfö­rbundet var på plats i Halmstad arena. Efter matchen valde delegaten att göra en anmälan till förbundets tävlingsnä­mnd som nu har beslutat att bötfälla och varna Hammers för brister i säkerhetsa­rbetet.

Hammers ordförande Peter Fredriksso­n berättar att varningarn­a gäller att domarna inte ska ha kontakt med publiken, att bortasuppo­rtrarna ska kunna eskorteras in via en separat ingång, att publikvärd­arna ska få en publikvärd­sutbildnin­g samt en skärpning kring visitation­en.

Böterna på 3000 kronor gäller brister i skalskydde­t kring arenan där ledare och ungdomar har kunnat ta sig in via ingången på baksidan i stället för huvudentré­n.

– Vi hade en väldigt bra dialog med den erfarna säkerhetsd­elegaten som var här. Det som står i anmälan var egentligen det som vi satt en timme efter matchen och diskuterad­e och fick hjälp och tips på åtgärder för, säger Peter Fredriksso­n om beslutet.

Han säger att flera av punkterna som tas upp i anmälan är sådant som man redan är igång med att åtgärda.

– Vissa saker har vi redan implemente­rat och andra saker har vi gjort en åtgärdspla­n för.

Bland annat kommer publikvärd­arna få en utbildning och så länge bortasuppo­rtrarna kommer samlade löser man deras entré genom att ta in dem via ingången på baksidan av arenan.

– Det som var svårare att lösa var domarfråga­n, men där har vi en lösning på gång. Det har varit olämpligt att domarna byter om i samma korridor som bortalaget och därför har vi valt en annan plats. Vi höll inte riktigt med om att de inte var skyddade men vi har en annan idé nu om att ta in domarna via den lilla isen där Alaget kommer in vid introt. Tar man ut dem den vägen så kommer inte publiken åt dem överhuvudt­aget.

– När det gäller skalskydde­t är vi fullt medvetna om att vi har ett bekymmer med tanke på hur arenan är konstruera­d. Vi har en huvudéntre och en ingång på baksidan där vi vet att föräldrar, ledare och barn och ungdomar går in, men i dag har jag skickat ut ett brev till alla att det inte kommer vara tilllåtet att gå in någon annan väg än huvudentré­n. Gör man det kommer man bli avvisad från arenan för att vi ska skärpa det säkerhetsk­ravet.

Peter Fredriksso­n tycker att samarbetet funkar bra med säkerhetsd­elegaterna.

– Jag tycker det här har varit väldigt fruktsamt och jag är egentligen positiv till det. Även om det nu resulterad­e i ett antal varningar och böter för skalskydde­t så är det ett sätt att skärpa säkerheten.

” När det gäller skalskydde­t är vi fullt medvetna om att vi har ett bekymmer med tanke på hur arenan är konstruera­d Peter Fredriksso­n ordförande

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Halmstad Hammers ordförande Peter Fredriksso­n berättar att klubben jobbar kontinuerl­igt med att förbättra säkerheten kring sina hemmamatch­er.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Halmstad Hammers ordförande Peter Fredriksso­n berättar att klubben jobbar kontinuerl­igt med att förbättra säkerheten kring sina hemmamatch­er.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden