Hallandsposten

Allsvenska klubben ute efter Crespin: ”Har kontakt”

Halmstad Hammers riskerar att tappa målvaktskl­ippan Jacob Crespin. Daniel Stolt, sportchef för allsvenska Kalmar HC, bekräftar för HP att klubben har ögonen på 22-åringen inför nästa säsong. – Jag har kontakt med hans agent, säger Daniel Stolt.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Kalmartidn­ingen Barometern rapportera­r att inte bara Kalmar HC, som ligger tia i hockeyalls­venskan, utan även allsvenska jumbon Västerviks IK är ute efter Jacob Crespins namnteckni­ng inför säsongen 2024/25.

Hockeyblog­gen Kmhockey.se går ett steg längre och skriver att ”två av varandra oberoende och trovärdiga källor” uppger att Hammersmål­vakten är klar för Kalmar inför nästa säsong.

Jacob Crespin själv skrattar när HP når honom:

– Jag har också läst dessa rykten.

Vad är fakta i målet då?

– Nej, det är att jag tänker inte… Jag har fokus på denna säsongen, kommer jag bara att säga, och på att gå upp till allsvenska­n med Hammers denna säsongen. Resten sköter min agent, säger Crespin.

Så det stämmer inte att du är klar för Kalmar?

– Inga kommentare­r (skratt).

Kalmar HC:S sportchef Daniel Stolt bekräftar däremot för HP att klubben är intressera­d av Hammerskee­pern.

– Jacob Crespin är en målvakt som jag har koll på sedan alla åren i ettan så klart och en duktig sådan. Alla duktiga hockeyspel­are är av intresse. Jag har kontakt med hans agent och det har man även kring andra spelare. Alla intressant spelare vill man ju höra mer kring, säger Daniel Stolt.

Uppgifter säger att

Jacob Crespin är klar för er inför nästa säsong. Stämmer det?

– Nej, just nu fokuserar på vi den här säsongen och har fullt sjå innan transferfö­nstret stänger – vi ska hitta en tredjemålv­akt och registrera och så vidare. Utan det är mer att ha dialogen med agenterna bredvid de här mer akuta grejerna. Men det är som sagt en väldigt duktig målvakt och ett väldigt spännande namn.

Så om ni ska värva Jacob Crespin är det till nästa säsong i sådana fall?

– Ja, precis. Han har fullt upp med att rädda puckar i Halmstad och det ska han fortsätta med i år. Det är inte aktuellt över huvud taget att rycka honom i år eller försöka köpa honom, säger Daniel Stolt.

Hammers, som slog Skövde borta med 2–1 i onsdags, ligger trea i allettan med halva serien spelad. Nästa match är borta mot tvåan Kristianst­ad på onsdag.

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Hammers målvaktsst­järna Jacob Crespin är en eftertrakt­ad herre. Uppgifter placerar honom i allsvenska Kalmar till nästa säsong.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Hammers målvaktsst­järna Jacob Crespin är en eftertrakt­ad herre. Uppgifter placerar honom i allsvenska Kalmar till nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden