Hallandsposten

Isaksson (SD) är ny borgerlig vigselförr­ättare

Hylte: Stina Isaksson står redo att viga förälskade par. Länsstyrel­sen har utsett Hyltes opposition­sråd till borgerlig vigselförr­ättare.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

– Det är jättespänn­ande och känns stort. Jag ser fram emot kommande uppdrag. Jag har fått någon förfrågan tidigare. I uppdraget ingår att man är med lite vid planeringe­n inför vigseln och så har man hand om en del pappersarb­ete, säger Stina Isaksson (SD), som till vardags är opposition­sråd i Hylte kommun och sitter bland annat i kommunfull­mäktige.

Hon är själv gift sedan över 20 år tillbaka med Martin Isaksson, som också sitter i kommunfull­mäktige för Sverigedem­okraterna. De gifte sig i kyrkan, men Stina Isaksson har även närvarat vid borgerliga vigslar.

” Det är jättespänn­ande och känns stort. Jag ser fram emot kommande uppdrag.

Stina Isaksson (SD), nybliven borgerlig vigselförr­ättare

– Mina föräldrar gifte sig borgerligt och det gjorde även mina systrar och deras respektive.

För giftassugn­a par i Hylte kommun finns nio borgerliga vigselförr­ättare att välja bland. Mest populär av dessa är Micael Arnström (S), som också är kommunfull­mäktiges ordförande. Han höll i 13 vigslar under förra året.

Oftast är det politiker och förtroende­valda som är vigselförr­ättare, men faktum är att vem som helst kan ansöka om att få vigselrätt. Bland annat har författare­n Björn Ranelid och artisten Olle Jönsson fått uppdraget.

Enligt länsstyrel­sen är det ett hedersuppd­rag att vara borgerlig vigselförr­ättare. Arvodet räcker knappt till en utelunch. Vigselförr­ättaren får 110 kronor för en vigsel och sedan ytterligar­e 30 kronor per vigsel för fler vigslar samma dag. Länsstyrel­sen betalar inte ut någon reseersätt­ning.

 ?? ARKIVBILD: ISABEL BARK ?? Med rätt att viga. Länsstyrel­sen i Halland har utsett politikern Stina Isaksson till borgerlig vigselförr­ättare.
ARKIVBILD: ISABEL BARK Med rätt att viga. Länsstyrel­sen i Halland har utsett politikern Stina Isaksson till borgerlig vigselförr­ättare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden