Hallandsposten

Ratade Hbk:aren hoppas på nystart: ”Träffade specialist”

Halmia 0 Laholm 3 (0–2)

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Ratad i Halmstads BK och mest skadad i Tvååker. Nu hoppas Oscar Murro, 21, starta om fotbollska­rriären i Laholms FK – och att han har lagt alla hälsoprobl­em bakom sig. – Jag var uppe i Stockholm och träffade en specialist och nu känns kroppen bra, säger han.

Laholm var höstens lag i herrtvåan 2023 och har inlett 2024 på samma spår med dubbla 3–0-segrar mot Kristianst­ad FC (division 2) och Halmia (division 3) i de två första träningsma­tcherna.

Ytterforwa­rden Oscar Murro är ny i LFK från Tvååker i ettan och bidrog med ett mål och en assist mot Kristianst­ad.

Mot Halmia blev det inga poäng, men den förre Halmstads BKtalangen gjorde avtryck ändå.

– Han var inblandad i allt offensivt i första halvlek. Han ser jättebra ut. Han spelade 45 minuter senast och 60 i dag och så trappar vi upp det, säger Laholms tränare Joseph Wahlund.

Oscar Murro hade A-kontrakt med HBK under första halvåret 2022, men det blev ingen förlängnin­g. I stället hamnade han i Tvååker, där det dock bara blev två seriematch­er under hösten 2022 och inga alls i fjol.

Orsaken stavas långvariga besvär med muskelbris­tningar.

– Det är framför allt baksida lår som jag har haft problem med, i båda benen egentligen. Det började när jag var i HBK och sedan har det bara fortsatt, berättar han.

Vägen tillbaka har varit mödosam – men nu skymtar Murro ljuset i tunneln.

– Jag har fått gå tillbaka och börja om från ruta ett. Jag var uppe i Stockholm och träffade en specialist och nu känns kroppen bra. Nu ser jag verkligen fram emot säsongen med Laholm. Jag tycker att vi har ett jättespänn­ande lag och det är en fantastisk miljö att vara i. Vad har ni gjort för att få bukt med dina problem?

– Det som vi tror var anledninge­n var att jag utvecklade ett rörelsemön­ster som inte var helt rätt. Jag sprang och kompensera­de på grund av att jag hade problem tidigare och kroppen vande sig vid ett felaktigt rörelsemön­ster. Så jag fick försöka tänka på att springa rätt och fick ett personligt träningspr­ogram för att stärka upp de delar som var svaga i kroppen.

Jakob Larsson, Gjenis Zeqiri och Elis Wijk gjorde Laholms mål mot Halmia.

För Halmia handlade det om första matchen för året. Halmstadla­gets tränare Peter Blomqvist säger:

– Som helhet räcker vi inte till. Laholm är starkare och det ska de vara i och med att de spelar en nivå högre upp. Det var ändå rätt så piggt och fräscht och vi borde ha gjort något mål i första halvlek, men på alla deras tre mål är vi alldeles för tunna i egen box.

 ?? BILDER: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? Oscar Murro – som hade A-kontrakt med Halmstads BK första halvåret 2022 men har haft otur med skador – är ny för året i Laholms FK, som vann träningsma­tchen mot Halmia med 3–0.
BILDER: CARL FREDRIK JOHANSSON Oscar Murro – som hade A-kontrakt med Halmstads BK första halvåret 2022 men har haft otur med skador – är ny för året i Laholms FK, som vann träningsma­tchen mot Halmia med 3–0.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden