Hallandsposten

Koppling utreds mellan Sis-rymning och skjutning

Den man som på söndagen fritogs från Sis-hemmet Bärby utanför Uppsala är fortfarand­e på fri fot. Polisen utreder nu samband med en skjutning i södra Stockholm samma kväll.

- TT

Mannen, som är i 20-årsåldern, var ute på en övervakad promenad på Sis-hemmets område när han vid 13-tiden på söndagen sprang ifrån personalen och hoppade in i en väntande bil med flera personer.

– Personen och bilen är fortsatt efterlysta. Vi samarbetar med gränspolis­en och polis i andra regioner, säger polisens presstales­person Roland Komaromi.

Det ska inte ha förekommit några hot eller vapen, enligt Hans Bouveng, chef för Sis Bärby. Till UNT säger han att mannen är gängkrimin­ell och dömd för ett grovt brott. Rymningar, konstatera­r han, är svåra att förhindra.

– Den intagna har en vårdplan och där ingår det att man får vistas utomhus. Som lagstiftni­ngen ser ut nu får de intagna på Bärby ha mobiltelef­oner och ipads. På det sättet har de kontakt med världen utanför.

Expressen uppger i sin tur att den fritagne är kopplad till ett kriminellt nätverk i Stockholm. Det är dock inget Roland Komaromi vill bekräfta.

– Vi har en ganska bra bild av den här individen. Med hjälp av den historiken arbetar vi för att se om vi kan anträffa honom i de sammanhang där han har anträffats tidigare.

Strax före klockan 20 på söndagen påträffade­s en man med allvarliga skottskado­r i Stockholms­förorten Sätra. Ingen person har frihetsber­övats.

– Det är lite tidigt att säga, men vi har ett väldigt bra samarbete med våra kollegor i Stockholm och det är klart att man måste kolla på om det finns bäring mellan skjutninge­n och fritagning­en eller om det är helt isolerade händelser.

” Som lagstiftni­ngen ser ut nu får de intagna på Bärby ha mobiltelef­oner och ipads

 ?? BILD: CAISA RASMUSSEN ?? En person skottskada­des på söndagskvä­llen allvarligt i Sätra i södra Stockholm.
BILD: CAISA RASMUSSEN En person skottskada­des på söndagskvä­llen allvarligt i Sätra i södra Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden