Hallandsposten

Ottawa kallar tillbaka Oskar Pettersson från SHL

Jvm-forwarden Oskar Pettersson från Halmstad lämnar Rögle och Sverige. Ottawa väljer att kalla tillbaka 19-åringen med omedelbar verkan.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

I somras skrev Oskar Pettersson, som är fostrad i Halmstad Hammers organisati­on, på ett treårskont­rakt med Nhl-klubben Ottawa Senators som draftade forwarden i 2022-års Nhl-draft.

Sedan dess har han varit utlånad till Rögle, där han debuterade i SHL under fjolårssäs­ongen.

Oskar Pettersson var även assisteran­de lagkapten i det svenska Jvm-laget som tog silver på hemmaplan i mellandaga­rna, men nu är det slutspelat i Sverige på ett tag.

Under måndagen blev det klart att Ottawa väljer att avbryta lånet och kalla tillbaka Pettersson till Senators organisati­on för att fortsätta säsongen i Nordamerik­a.

– I takt med att Oskars roll begränsats hos oss har ett önskemål från Ottawa uppstått om att han ska avsluta säsongen i deras organisati­on som vi valt att tillmötesg­å. Vi hoppas att flytten får önskad effekt för Oskars utveckling och att vi får chansen att jobba ihop igen i framtiden, säger Rögles tillförord­nande sportchef Hampus Sjöström till klubbens hemsida.

Enligt Expressen kommer Ahlspel med Belleville Senators att bli Pettersson­s troliga destinatio­n för att fortsätta sin utveckling.

Totalt har Oskar Pettersson gjort tre poäng (1+2) på 55 Shl-matcher samt sju slutspelsm­atcher i Rögletröja­n. Han har också spelat fem Chl-matcher med Rögle och stått för ett mål. I fjol var han med och vann Jsm-guld med Rögle och han har också spelat U18-VM (guld 2022) samt totalt två JVM.

– Jag vill tacka alla inom föreningen som varit en del av min resa under de senaste sex åren. Jag vill även rikta ett stort tack till våra fantastisk­a fans, det har varit en ära att få kliva ut inför en fullsatt Catena Arena, säger Oskar Pettersson i en kommentar till Rögles hemsida.

 ?? BILD: JESPER ZERMAN ?? Oskar Pettersson lämnar SHL och Rögle för att spela resten av säsongen i Ottawa Senators organisati­on.
BILD: JESPER ZERMAN Oskar Pettersson lämnar SHL och Rögle för att spela resten av säsongen i Ottawa Senators organisati­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden