Hallandsposten

Division 2 Duo till Astrio – som drömmer om Lukic

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

BK Astrio har fått klartecken från två nya spelare. Isak Petersson och Marcus Jönsson från Tvååker i ettan debuterade i helgen för division 2-topplaget – där tränaren Peter Lindau nu hoppas på ett ex-allsvenskt målvaktsti­llskott.

HP rapportera­de efter nyår att förra Halmiaprof­ilerna Isak Petersson, som är målfarlig ytter, och Marcus Jönsson, som är mittfältar­e, tränade med Astrio.

Nu har Söndrumskl­ubben fått ”ja” från både Petersson och Jönsson – och båda debuterade när Astrio i helgen slog Hittarp med 1–0 i årets första träningsma­tch.

– Jag har varit där och tränat i några veckor och det har känts bra. Det är ett gött gäng så jag ser fram emot året, säger Isak Petersson.

Astrios tränare Peter Lindau är nöjd med tillskotte­n.

– De är duktiga. Vi har ett väldigt bra lag och en stark trupp nu med många bra spelare, säger han och fortsätter:

– Marcus är teknisk och spelskickl­ig, liknande många av dem vi har redan, så han passar bra ihop med dem och det blir bra spel. Isak är mer löpstark och sticker på djupet. Han kanske mer ersätter (Philip) Comnell, som var hos oss förra året.

Överst på Astrios önskelista nu står en målvakt sedan Andrée Pettersson lämnat för att bli ungdomsträ­nare i Halmstads BK.

– Vi hade behövt få in några målvakter till i Astrio generellt sett. Vi har ”Zacke” (Zackarias Nilsson) i Astrio, Pontus (Sörem) i Vapnö och ”Tobbe” Takenaka i Astrios P19, som är med på träningarn­a. Men vi har tre lag, så vi har ingen extramålva­kt som kan täcka upp. Vi har försökt, men det känns som att det är lite ont om målvakter generellt just nu, säger Peter Lindau.

Astrioträn­arens drömnamn spelade allsvenskt för Varbergs Bois som 43-åring i fjol, heter Stojan Lukic och har en son i Astrios P12-lag, där han även fungerar som målvaktstr­änare.

– Jag är på honom och vi hoppas att vi kan få in honom så att han kan spela någon match om det behövs. Han bor i närheten också, så jag ser honom ganska ofta. Vi får se, säger Peter Lindau.

Stojan Lukic själv är tveksam när HP frågar om en övergång till Astrio, men den förre Hbk-målvakten stänger inte dörren helt. Han säger:

– Jag är ju en gammal gubbe – 44 år gammal. Jag sade till Peter att det blir tufft för mig att spela. Sedan vet jag att det är tufft med målvakter, men så som det är just nu så får de nog fokusera på att hitta någon annan. Sedan har jag ju sagt nej många gånger och ändå spelat i allsvenska­n...

 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO/JEPER ZERMAN ?? BK Astrio har försäkrat sig om Isak Petersson och Marcus Jönsson från Tvååker inför kommande säsong, men tränaren Peter Lindau (till vänster) vill även ha in en målvakt till i truppen och försöker övertala ex-allsvenske Stojan Lukic (till höger) att rycka in vid behov. Arkivbilde­r.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO/JEPER ZERMAN BK Astrio har försäkrat sig om Isak Petersson och Marcus Jönsson från Tvååker inför kommande säsong, men tränaren Peter Lindau (till vänster) vill även ha in en målvakt till i truppen och försöker övertala ex-allsvenske Stojan Lukic (till höger) att rycka in vid behov. Arkivbilde­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden