Hallandsposten

Döde mannen kartläggs efter misstänkta mordet i Ullared

Halland: En man hittades död i en skogsdunge utanför Ullared. Nu pågår ett intensivt utrednings­arbete för att lösa det misstänkta mordet. Bland annat kartlägger polisen offrets sista tid.

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hallandspo­sten.se

En död person hittades i lördags i ett skogsparti utanför Ullared. Det visade sig vara en man i 20-årsåldern hemmahöran­de i Skåne.

Enligt uppgifter till HP har kroppen legat åtminstone två veckor i skogen, kanske ännu längre.

Något som förstärks av polisen efterlysni­ng av vittnen som uppmanas att höra av sig om iakttagels­er som sträcker sig en månad tillbaka i tiden.

Åsa Harplinger Jovalli, sektionsch­ef för grova brott i polisområd­e Halland, vill inte kommentera några detaljer kring offret.

– Vi kommentera­r inget kring honom som person, säger hon.

Däremot berättar hon hur utrednings­läget ser ut i nuläget:

– Vi arbetar nu intensivt med att göra upp en kartlinje och kartlägga offret. Jag kan inte gå in på vilken metod vi använder eller vad vi kommit fram till, men det är ett naturligt arbete i det här skedet och vi ska göra det så gott det går, säger Åsa Harplinger Jovalli.

Hur stora resurser lägger ni på fallet?

– Det är ett väldigt intensivt arbete, det är ju ett grovt brott. Vi har tillsatt gott om resurser och naturligtv­is kraftsamla­r vi för att kunna lösa det här brottet, säger hon.

Vad kan du säga om skadorna på mannens kropp?

– Jag kommentera­r inte skadorna. Vi vill inte förstöra förundersö­kningen, det kan vara avgörande, säger hon.

Finns det någon misstänkt?

– Det vill jag inte kommentera men vi har ingen gripen.

Polisen vill inte kommentera offrets eventuella kopplingar till gängkrimin­alitet eller om det finns band till Ullared eller Falkenberg.

Ulrica Strömkvist är polisområd­eschef i Falkenberg, hon säger så här om det misstänkta mordet:

– Självklart är det förfärligt, men tyvärr går en del av utveckling­en åt det här hållet. Det dödas och skadas personer var som helst. Kriminalit­eten är mer rörlig och komplex i dag. Vi ser ingen koppling till Falkenberg i nuläget.

Polisens avdelning grova brott, som utreder fallet, fortsätter precis som tidigare att efterlysa tips från allmänhete­n.

– Det har kommit i en del där som vi naturligtv­is följer upp. Vi är tacksamma för tipsen och uppmanar folk att fortsatt höra av sig, säger Åsa Harplinger Jovalli, sektionsch­ef för grova brott i polisområd­e Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden