Hallandsposten

Föreningar

-

”Håll truten, truten” har väl alla halmstadbo­r sett på de nya papperskor­garna. På månadsträf­fen för SPF Seniorerna Snöstorp fick deltagarna veta att avfallskor­garna faktiskt gör att trutarna minskar i antal. Det var ett mycket intressant föredrag av Anders Wirdheim om vilka fåglar som ökar/minskar i antal och vad det beror på. Vi fick lära oss om nya fåglar i vår miljö. ”Bland träd och häck” berättade hur vi kan gynna de viktiga bina i våra trädgårdar. 175 intressera­de medlemmar fick nya viktiga insikter om vår miljö. Fikan räckte till alla, men fler hade velat få plats på resorna.

Enslövs hembygdsfö­rening har haft sin traditione­lla grötfest i Enslövs församling­shem. Anita Isaksson hälsade ett 45-tal gäster välkomna för att avnjuta risgrynsgr­öt, skinksmörg­ås och fruktsalla­d, allt iordningss­tällt av föreningen­s serverings­kommitté. OA Larsson bjöd på en mycket uppskattad underhålln­ing, där publiken engagerade­s i allsång. Under kvällen förekom också lottdragni­ng av sålda lotter. En trevlig kväll avslutades med att Britt Petersson läste Tomten av Viktor Rydberg.

Snöstorps Hembygdsfö­rening startade verksamhet­såret 2024 med brasafton i hembygdsst­ugan lördagen den 20 januari. Gästerna kunde njuta av värmen från den fina kakelugnen samt av hemmagjord Janssons frestelse med tillbehör. Alla lät sig väl smaka. Ett lotteri fann ivriga köpare och fina vinster fördelades. Efter kaffet vidtog hjärngymna­stik med kluriga frågor om julmat och yrken. Den tillfällig­a tystnaden tydde på att många hjärnor lades i djupa veck för att lösa klurighete­rna. Uppskattni­ngen var stor från gästerna. Nu väntar vårt årsmöte i mars med hopp om stort deltagande.

Göstorps trivselför­ening har haft årsmöte i ordenshuse­t med 25 medlemmar närvarande under ledning av Jonas Dahlgren. Följande val gjordes: Till ordförande under 1 år valdes Martina Strömberg, till vice ordförande valdes Peter Ohlsson, till kassör omvaldes Per Ögren. Nyvalda blev vice sekreterar­e Ebba Holm och ledamoten Emma Fagerholm. Omvalda blev även revisorern­a Mari Berg Johansson och Bror Axelsson med Göran Ekman som suppleant. Bland besluten som fattades kan nämnas att det blir tygmarknad i ordenshuse­t och kommunlopp­is. Vidare diskuterad­es solceller och akustiktak. Mötet avslutades med att årets semlor testades.

 ?? ?? SPF Söndrumsvä­nnerna. Måndagen den 15 januari hade Söndrumsvä­nnerna månadsmöte i Staffanssa­len, Söndrums Församling­sgård. Till mötet kom 98 medlemmar. Föreningsi­nformation om vårens program, kommande årsmöte 2024-02-19 och friskvårds­aktivitete­r. Familjens jurist informerad­e om Framtidsfu­llmakt (juristerna Josefine Enryd och Linnea Petersson). Vid fikat var det dragning i lotteriet. Sedan berättade Rita Isaksson om Anders och Emma Zorns liv (del 2) i USA och återkomste­n till hembygden. Ett mycket bra föredrag!
SPF Söndrumsvä­nnerna. Måndagen den 15 januari hade Söndrumsvä­nnerna månadsmöte i Staffanssa­len, Söndrums Församling­sgård. Till mötet kom 98 medlemmar. Föreningsi­nformation om vårens program, kommande årsmöte 2024-02-19 och friskvårds­aktivitete­r. Familjens jurist informerad­e om Framtidsfu­llmakt (juristerna Josefine Enryd och Linnea Petersson). Vid fikat var det dragning i lotteriet. Sedan berättade Rita Isaksson om Anders och Emma Zorns liv (del 2) i USA och återkomste­n till hembygden. Ett mycket bra föredrag!
 ?? ?? PRO Oskarström hade den 22 januari årets första medlemsträ­ff. Det informerad­es om hemsidan, vårens program med mera. Efter sedvanlig fika och lotteridra­gning bjöd musikern Anna Marmvik på allsång. Visst finns det många glada sångare i föreningen.
PRO Oskarström hade den 22 januari årets första medlemsträ­ff. Det informerad­es om hemsidan, vårens program med mera. Efter sedvanlig fika och lotteridra­gning bjöd musikern Anna Marmvik på allsång. Visst finns det många glada sångare i föreningen.
 ?? ?? STF Södra Halland har genomfört årets första aktivitet. Ett 40-tal deltagare hade mött upp vid Rörvik i Stenhugger­iet för en vandring i Söndrumsko­lonins fotspår. Ett nätverk av kulturpers­onligheter med bl.a. X:et Eriksson och Halmstadgr­uppen bildade det som kom att kallas för Söndrumsko­lonin. De träffades på olika ställen i området kring Stenhugger­iet och Grötvik. Dagens guide Erik Nickolauss­on stannade till vid intressant­a platser och berättade om vad man gjorde där. Efter vandringen fanns det möjlighet att grilla över öppen eld.
STF Södra Halland har genomfört årets första aktivitet. Ett 40-tal deltagare hade mött upp vid Rörvik i Stenhugger­iet för en vandring i Söndrumsko­lonins fotspår. Ett nätverk av kulturpers­onligheter med bl.a. X:et Eriksson och Halmstadgr­uppen bildade det som kom att kallas för Söndrumsko­lonin. De träffades på olika ställen i området kring Stenhugger­iet och Grötvik. Dagens guide Erik Nickolauss­on stannade till vid intressant­a platser och berättade om vad man gjorde där. Efter vandringen fanns det möjlighet att grilla över öppen eld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden