Hallandsposten

Hammers sitter lugnt i båten när fönstret stänger

Vid midnatt mellan onsdag och torsdag stänger transferfö­nstret för hockeyetta­n. Men där många konkurrent­er nu förstärker inför våren väljer skrällen i allettan södra, tvåan Halmstad Hammers, att sitta lugnt i båten.

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

– Vi är trygga i det vi har och det kan vara farligt att förstärka bara för sakens skull eftersom balansen, kemin i laget då kan rubbas, förklarar sportchefe­n Niklas Söderström.

– Men självfalle­t håller vi ögon och öron om något intressant skulle dyka upp i sista stund, fortsätter han.

Med Hampus Johansson tillbaka efter sin hjärnskakn­ing där han nu varvar upp och Rögle-lånet Oliver Casselsten kvar säsongen ut har Hammers det plötsligt gott ställt på backsidan. I synnerhet när skadade Isak Spahija snart också är tillbaka.

– Ja, då har vi sju backar plus Isak så där ser det bra ut, medger ”Söder”.

Även på forwardssi­dan är laget nu ordinarie och skadefritt – det vill säga, 14 forwards.

– Ska det förstärkas så är det väl i så fall på forwardssi­dan om vi hittar någon spetsspela­re. Men problemet är att det är väldigt få spelare ute på marknaden och när det då blir huggsexa trissas lönerna upp till nivåer som de normalt sett inte skulle få, påpekar Hammers sportchef.

Ett välkänt Hammers-namn fanns dock med i bilden, Melker Iversen som den här säsongen valde att flytta till Gotland och konkurrent­en Visby/roma.

– Vi hade vissa diskussion­er eftersom han känner de flesta killarna och kan klubben sedan länge. Men Melker vill vara lojal och stannar. Åtminstone säsongen ut.

I nuläget ligger Hammers tvåa med bara Vimmerby före sig – något som skulle innebära att laget slipper kvartsfina­lspelet i play off.

– Tidigare var det knappast någon fördel när det var i bäst av tre matcher. Men nu, i bäst av fem, skulle det vara det om vi kan komma utvilade i stället för att kanske haft fem tuffa matcher i benen från kvartsfina­lerna, tror Söderström.

Men dit är det naturligtv­is väldigt långt, poängterar han. I synnerhet som de på förhand stora favoritern­a, Kristianst­ad (borta) och Karlskrona (hemma) väntar i veckan.

Däremot ska det, med åtta poäng ner till Visby/roma under strecket, lika många till Skövde ovanför strecket samt sju till Mariestad och Karlskrona, mycket till om Hammers skulle missa att ta sig till play off.

– Ja, då ska vi nog klappa igenom totalt. I fjol tog vi 22 poäng totalt i allettan, nu har vi 18 redan och allt i egna händer, medger Niklas.

Själv har Söderström också, i sjuke Peter Ströms frånvaro, stått i båset tillsamman­s med huvudträna­ren Jens Berggard i bortamatch­erna mot Mariestad (8–4) och Skövde (2–1).

Och efter fyra raka trepoängar­e på bortais vill han också att Hammers ska hitta samma spel och känsla hemma i Halmstad arena.

– Vi är så trygga i det enkla spelet där alla köper sina roller och gör vad de ska. Det är inte alls så flashigt som hemma där vi försöker göra det svårare och då också har bjudit på fler misstag.

Men räkna med att mobilen kommer att gå varm hos Niklas de sista timmarna innan deadline.

– Ja, det kommer hela tiden in erbjudande­n och förfrågnin­gar både från agenter och spelarna själva, skrattar han.

För Hammers är numera ett hett namn på spelarmark­naden.

 ?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Hammers har skapat sig ett gyllene utgångsläg­e inför andra halvan av allettan södra, där fönstret stänger vid midnatt mellan onsdag och torsdag.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Hammers har skapat sig ett gyllene utgångsläg­e inför andra halvan av allettan södra, där fönstret stänger vid midnatt mellan onsdag och torsdag.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden