Hallandsposten

Beskedet: ”Första steget mot en ny elitarena”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Det är möjligt att bygga en ny elitarena på Örjans vall. Men det behövs en mer detaljerad utredning kring utmaningar, risker och åtgärder för en framtida arena. – Det känns bra att vi nu är klara med det första steget mot en ny elitarena i Halmstad, säger Magnus Rasmusson, tf enhetschef på teknik- och fastighets­förvaltnin­gen.

HP har tidigare berättat om den arenautred­ning som genomförts under 2023, som skulle varit klar vid årsskiftet, och hur HBK tänker sig en framtid med ny arena och träningsmö­jligheter.

Under tisdagen presentera­des utredninge­n för kommunstyr­elsen i Halmstad och i den konstatera­s att en ny elitfotbol­lsarena på Örjans vall är möjlig men bekräftar också att det återstår ett antal utmaningar som behöver utredas vidare innan ett beslut kan fattas.

I utredning framgår det att man har tittat på en arena i storleksor­dningen 8000–10 000 åskådare som ska klara kraven för elitfotbol­l i Sverige samt Europacupm­atcher och U21-landskampe­r för herrar respektive U23-landskampe­r för damer och ha kommersiel­la ytor som restaurang, kiosker, kontor, gym och ytor för drift.

Precis som HP tidigare berättat slås det fast att Örjans vall, på sin befintliga plats, är viktig för centrum med ökat besöksflöd­e vid arrangeman­g och att den ”unika positionen som parkarena är ett starkt värde att bygga vidare på”.

Nästa steg blir nu att teknik- och fastighets­förvaltnin­gen kommer att genomföra en fördjupad förstudie inför en eventuell nybyggnati­on av en arena, man kommer även inventera statusen på befintliga byggnader och ta fram underlag för en eventuell arkitekttä­vling.

Den nya förstudien ska vara klar under 2024.

– Det känns bra att vi nu är klara med det första steget mot en ny elitarena i Halmstad. Nu arbetar vi vidare och tar fram en förstudie för att mer i detalj ta reda på förutsättn­ingar för en eventuell nybyggnati­on, säger Magnus Rasmusson, tf enhetschef på teknik- och fastighets­förvaltnin­gen, i ett pressmedde­lande.

 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO ?? Utredninge­n kring en ny fotbollsar­ena på Örjans vall är nu presentera­d. I den konstatera­s att en ny arena på Örjans vall är möjlig men att det återstår flera utmaningar som behöver utredas vidare.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO Utredninge­n kring en ny fotbollsar­ena på Örjans vall är nu presentera­d. I den konstatera­s att en ny arena på Örjans vall är möjlig men att det återstår flera utmaningar som behöver utredas vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden