Hallandsposten

Pingisliga­n HBTK riskerar att missa slutspelet: ”Vi blir för passiva”

- Thomas Engman

Ingen seger i hemmahalle­n sedan i november och den trenden verkar vara svår att bryta. Mot ett av ligans sämre bortalag Kävlinge, bara en seger på fem försök såg det länge ljust ut men efter halvtidsvi­lan stod hemmalaget inte riktigt att känna igen.

– Vi leder med 2–1 och har sedan två bra matcher på papperet efter det och bland annat har Simon Arvidsson ledning med 10–7 i två set men förlorar.

Hbtk-tränaren Fredrik ”Figge” Håkansson har lätt att hålla sig för skratt men på förhand var känslan att några få bollar skiljer mellan de flesta av lagens spelare.

– Vi blir lite för passiva och dom vågar lite mer och får på så vis marginaler­na med sig, resonerar Håkansson.

Simon Arvidsson är van att hamna i rampljuset och vinsten i första matchen mot Yannick Vostes var ingen sensation men spänningen hölls vid liv in i en femsetare.

– Jag var inte alls med i de två första seten även om han passar mig rätt bra men jag kämpar mig in i matchen, och blir bättre och bättre säger Simon.

Glöd och inspiratio­n visade också Charlie Widing i första set innan Antoine Doyen nästan fick full utdelning i alla sina slagväxlin­gar och vände till seger.

Tålamod i massor och ett taktiskt fulländat spel förde Wilhelm Kindblad till en imponerand­e 3–0 seger mot Shoma Nishihara.

Därmed hade HBTK fått ett mentalt övertag innan Kävlinge samlade ihop sig och var bäst på de avgörande bollarna. Inte minst Simon Arvidsson fick känna på Nishiharas vindpinand­e slutbollar både i första och fjärde set.

– Det här tränar man på, att kunna vara någon procent bättre än motståndar­na på slutbollar­na. Jag tappar alltså 10–7 i de här seten och måste göra det bättre och sedan har han nätet med sig flera gånger, suckar Simon.

Pingisliga­n

De räddande ängeln kunde Wilhelm Kindblad blivit men också han hade svårt att spela allra bäst på de avgörande bollarna. 3–0 till Antoine Doyen speglar därmed inte hela matchbilde­n. ”Wille” var nämligen två bollar från setvinst i de inledande seten.

"Vi blir lite för passiva och dom vågar lite mer och får på så vis marginaler­na med sig

Flytet från höstens spel har vänt och det känner spelare och ledare av inför avslutning­en.

– Nu måste vi samla ihop oss som lag inför de sista matcherna, deklarerar Simon Arvidsson.

 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO ?? Simon Arvidsson och Halmstad BTK har det fortsatt motigt i pingisliga­n och förlorade hemma mot Kävlinge med 2–4.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO Simon Arvidsson och Halmstad BTK har det fortsatt motigt i pingisliga­n och förlorade hemma mot Kävlinge med 2–4.
 ?? ARKIVBILD: JARI VÄLITALO ?? Wilhelm Kindblad fick till en imponerand­e 3–0 seger mot Shoma Nishihara.
ARKIVBILD: JARI VÄLITALO Wilhelm Kindblad fick till en imponerand­e 3–0 seger mot Shoma Nishihara.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden