Hallandsposten

Tre Kronor vill se folkfest – skippar storstäder­na

Inte Stockholm, Göteborg, eller Malmö. Den här gången ska hemmaturne­ringen Beijer Hockey Games spelas i Karlstad – och då hoppas Tre Kronors förbundska­pten Sam Hallam på folkfest. – Det är klassisk hockeymark, säger han.

- TT

Historiskt sett har hemmaturne­ringen Beijer Hockey Games mer eller mindre alltid spelats i någon av Sveriges allra största städer.

Publikintr­esset har dock svajat och kanske är det därför som turneringe­n, som inleds nästa torsdag, den här gången ska spelas i Karlstad.

Att spela matcherna mot Schweiz, Tjeckien och Finland i Färjestads arena välkomnas av förbundska­pten Sam Hallam.

– Det ska bli jättekul. Vi attraherar nog en lite annan publik än vad klubblagen gör och då är det viktigt att vi kan vara ute på olika platser i landet. Att vi inte bara är i Stockholm eller Göteborg, säger han.

– Jag tror att det är bra med variation. Under JVM (spelades i Scandinavi­um under julhelgen) såg vi att intresset är stort i Göteborg också. Och sett till antalet spelare så är Stockholm den största hockeystad­en. Så det är viktigt att vara där också, men det är bra att vi är på andra platser.

Ishockeyfö­rbundets tf generalsek­reterare Christer Plars menar precis som Hallam att det är viktigt att Tre Kronor visar upp sig på fler platser i Sverige än i storstäder­na där konkurrens­en från andra evenemang kan vara tuff.

– Vi är ju folkets lag och då passar det bra att komma ut till olika platser. Det är ett stort lyft med Karl

Tre Kronors förbundska­pten Sam Hallam hoppas på folkfest i Karlstad. stad, hockeyn är väldigt het där. Det var länge sedan vi var där och spelade, säger han.

Plars berättar att många klubbar runt om i landet hör av sig till förbundet med erbjudande­n.

– Det är jätterolig­t att det är ett sådant sug efter Tre Kronor. Det är många klubbar som vill att vi ska komma och spela hos dem. Just för bredden och ungdomsish­ockeyn är det viktigt att vi kommer ut och visar upp oss. På ett mindre ställe får du större uppmärksam­het.

Hallams trupp till Beijer Hockey Games innehöll få överraskni­ngar. Leksands målvakt Filip Larsson är uttagen för första gången i karriären.

– Vi måste vara redo att ge möjlighete­n till någon som är i så bra form. Det var läge att ge Filip den här chansen, säger Hallam.

Sverige inleder med att möta Tjeckien 6 februari, därefter väntar Schweiz innan turneringe­n rundas av med match mot Finland. När de fyra lagen möttes i en turnering i Schweiz senast, strax före jul, vann Sverige samtliga tre matcher.

 ?? ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG ?? Tre Kronor under en Vm-match förra året.
ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG Tre Kronor under en Vm-match förra året.
 ?? BILD: SAMUEL STEÉN ??
BILD: SAMUEL STEÉN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden