Hallandsposten

Hallands nya landshövdi­ng gick på rundtur i Hylte

Hylte: I veckan besökte Hallands nya landshövdi­ng Anders Thornberg Stora Enso och sedan Torups nyrenovera­de skola. Efter sin rundtur kunde han konstatera att Hylte utgör en viktig pusselbit för länet.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

– Hylte är lite mindre än de andra kommunerna i Halland även om det är stort till ytan. För mig är det viktigt att hela Halland ska leva även om det finns lite olika förutsättn­ingar. Vi kan inte bara se enskilda kommuners intressen utan vi ska se Halland som en helhet, säger Anders Thornberg i en intervju på Hylte kommuns hemsida.

Sedan den 1 december förra året är Anders Thornberg ny landshövdi­ng i Hallands län. Han har en bakgrund som rikspolisc­hef och säkerhetsp­olischef.

Under tisdagen besökte han nyrenovera­de Torups skola tillsamman­s med länsrådet Jörgen Peters,

Hyltes kommunchef Emma Gröndahl, kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S) och opposition­srådet Stina Isaksson (SD).

Sällskapet besökte även Stora Enso. Företaget har en verksamhet kvar på bruksområd­et i Hyltebruk, nämligen tillverkni­ng av formpressa­de fiberprodu­kter. Resten ägs numera av Sweden Timber.

Under rundturen lyfte Anders Thornberg vilka han tycker är Hyltes främsta styrkor: dels historiken som brukskommu­n, men också det unika i att kommunen sträcker sig över två landskap, Halland och Småland. Det sistnämnda bäddar för en samverkan över länsgränse­n mot Jönköping, menar Thornberg.

Han ser också att en stark utveckling­spotential i Hylte framöver och arbetstill­fällen att ta till vara på.

Tanken är att landshövdi­ngen ska göra nedslag i alla halländska kommuner för att samla in kunskap om de olika kommunerna och dess förutsättn­ingar.

– Det jag fokuserar på nu är att lära mig förstå dessa förutsättn­ingar och se vad jag kan göra utifrån mitt arbete de kommande fem åren, säger Thornberg i intervjun på Hylte kommuns hemsida.

"För mig är det viktigt att hela Halland ska leva även om det finns lite olika förutsättn­ingar. Vi kan inte bara se enskilda kommuners intressen utan vi ska se Halland som en helhet.

Anders Thornberg Hallands landshövdi­ng

 ?? BILD: HYLTE KOMMUN ?? Länsrådet Jörgen Peters, Hyltes kommunchef Emma Gröndahl, kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S), landshövdi­ng Anders Thornberg och opposition­srådet Stina Isaksson (SD) välkomnade­s av Marie Blomqvist, rektor på Torups skola.
BILD: HYLTE KOMMUN Länsrådet Jörgen Peters, Hyltes kommunchef Emma Gröndahl, kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S), landshövdi­ng Anders Thornberg och opposition­srådet Stina Isaksson (SD) välkomnade­s av Marie Blomqvist, rektor på Torups skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden