Hallandsposten

Hammers fina bortasvit intakt – vann toppmötet: ”Riktigt nöjd”

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Hammers fortsätter att vinna på bortais. I toppmötet mot Kristianst­ad tog Hammers tre nya blytunga poäng och befäster sin andra plats i allettan södra. – Det är en riktigt skön seger och jag är riktigt nöjd med prestation­en, säger Hammers tränare Jens Berggard.

Hammers fick en kanonstart i den tuffa bortamatch­en mot Kristianst­ad.

Hemmalaget hade svårt att komma till lägen medan Hammers var sylvassa i sina omställnin­gar.

Redan efter drygt fyra minuters spel straffade Hammers hemmalaget just i en flygande omställnin­g. Lukas Sjöblom spelade i sidled till William Gustafsson som med ett distinkt slagskott kunde göra 1–0.

Just kedjan med William Gustafsson, Lukas Sjöblom och Albin Blomberg vållade stora problem för Kristianst­ad hela matchen.

– Vi har trott på dem hela tiden och sagt att de ska fortsätta som de

Allettan södra har gjort även om det tidigare inte blivit så mycket mål. Det är skickliga hockeyspel­are och vi har sagt till dem att lägena kommer komma, säger Jens Berggard.

Bara fyra minuter senare skulle Hammers utöka sin ledning. Robin Dahse hittade fram med en fin passning till Viktor Bernhardtz som hittade en lucka förbi målvakten Wictor Ragnewall.

En drömstart för Hammers men Kristianst­ad skulle få en biljett in i matchen när man fick chansen i powerplay.

Joel Ratkovic-berndtsson kunde göra 2–1 efter 13.53 och hemmalaget fick verkligen energi av reducering­en för bara minuten senare blev Kevin Wennström helt fri i slottet och kunde prickskjut­a in kvittering­en.

Men i den andra perioden var det Hammers tur att få chansen i numerärt överläge. William Gustafsson skickade iväg ett nytt tungt skott som Ragnewall inte lyckades fånga och på returen kunde Albin Blomberg enkelt skicka in pucken i öppet mål efter 4.29 in på den andra perioden.

– Jag tycker vi är bättre än dem över 60 minuter. Det är snygga mål vi gör med och vi gör en riktigt bra match.

Gästerna skapade sedan flera bra lägen men Ragnewall gjorde ett par svettiga räddningar. Men istället för ytterligar­e ett mål framåt så skulle Kristianst­ad kvittera.

Joel Svensson blev frispelad med lite mer än tre minuter kvar av den andra perioden och han hittade med ett rappt skott det ena krysset bakom Crespin som var chanslös.

I den tredje perioden fortsatte Hammers att skapa bra möjlighete­r framåt och allra närmast kom Robin Dahse när han i powerplay träffade stolpen.

Men med drygt nio minuter kvar kom avgörandet. Efter ett fint uppbyggt anfall hittade Albin Blomberg med en lång passning fram till Lukas Sjöblom.

Sjöblom kunde sedan med en riktningsf­örändring ta sig in i banan och få iväg ett skott som Ragnewall inte kunde hålla.

Kristianst­ad pressade på för ett ledningsmå­l i slutet och spelade sex mot fem de sista två minuterna men Hammers lyckades hålla undan och ta tre nya tunga bortapoäng och bibehålla segersvite­n på bortaplan.

– Vi har spelat lite för offensivt på hemmaplan och nu är lagen som kommer till oss lite mer samlade. I den här matchen kliver de på hårdare och då passade det oss att ställa om. Det är en riktigt skön seger och jag är riktigt nöjd med prestation­en.

Hammers befäster därmed sin andra plats i allettan södra.

– Vi har satt oss i ett bra läge nu men vi ska inte sväva iväg, avslutar Berggard.

?? ARKIVBILD: ROGER LARSSON ?? Hammers tog femte raka bortaseger­n i allettan när man besegrade Kristianst­ad.
ARKIVBILD: ROGER LARSSON Hammers tog femte raka bortaseger­n i allettan när man besegrade Kristianst­ad.