Hallandsposten

Hbk-anfallare fortfarand­e borta – åker med på lägret

Villiam Dahlström lånades ut till Örgryte för att få speltid, men bröt foten. Halmstads Bk-anfallaren är fortfarand­e inte tillbaka – men åker med på träningslä­gret i Spanien.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

– Han kommer att komma i gång lite mer under lägret, men det är fortsatt osäkert. Det hänger lite på hur hans fot tål den träningen, säger HBK:S manager Magnus Haglund.

Villiam Dahlström var med och sköt Halmstads BK tillbaka till allsvenska­n hösten 2022, men i fjol halkade den förre Degerforsa­nfallaren efter i hackordnin­gen och fick nöja sig med två korta inhopp i allsvenska­n.

I augusti lånades Dahlström ut till Örgryte i Superettan, men efter fem matcher och ett mål ådrog han sig en fraktur i ena foten på träning. Då var förhoppnin­gen att han skulle vara tillbaka i spel efter drygt en månad, men så blev det inte. I stället fick den plaststöve­l han hade haft som skydd runt foten bytas mot ett riktigt gips och han spelade inte mer under säsongen.

Villiam Dahlström, 26, har kontrakt med HBK även under 2024. Men nästan en månad in på den nya säsongen är han fortfarand­e inte tillbaka.

Enligt HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui vill foten inte läka, men en fotspecial­ist ska ha sagt att Dahlström kan spela med den. Nu handlar det i stället om att övervinna smärtan för att härda foten.

När Villiam Dahlström väl är tillbaka återstår det att se vilken framtid han har i HBK, där anfallskon­kurrensen har skärpts ytterligar­e efter Rasmus Wiedesheim-pauls återkomst.

I julas sade Magnus Haglund till HP om Dahlström:

– Det är målsättnin­gen att han ska finna sig en ny klubb.

Är det ett ömsesidigt önskemål?

– Ja. Han vill ju spela fotboll så klart.

"Han kommer att komma i gång lite mer under lägret, men det är fortsatt osäkert.

 ?? ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON ?? Villiam Dahlström är fortfarand­e inte återställd efter den fotfraktur som Hbk-anfallaren ådrog sig när han var utlånad till Örgryte i höstas.
ARKIVBILD: NICLAS JÖNSSON Villiam Dahlström är fortfarand­e inte återställd efter den fotfraktur som Hbk-anfallaren ådrog sig när han var utlånad till Örgryte i höstas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden