Hallandsposten

Klimatet måste upp på agendan

- Klimatnätv­erket söda Halland genom Ingrid Bergelin

Klimat. ”Kommande årtionde är kritiskt för att undvika de mest katastrofa­la konsekvens­erna av klimatförä­ndringarna”, säger Åsa Persson, Klimatpoli­tiska rådets ordförande i ett pressmedde­lande från rådet 23-12-22. I samma pressmedde­lande säger Åsa Persson att ”utsläppen av växthusgas­er behöver minska i närtid…. varje kilo koldioxid som släpps ut i atmosfären stannar där för mycket lång tid.”

Vet du hur Halmstad ligger till i klimatarbe­tet? Hur kommunen står sig jämfört med de andra halländska kommunerna och nationellt? Vad som krävs för att nå de nationella målen, vilka utmaningar och möjlighete­r vi står inför kan du få reda på mera om den 12 februari närlänssty­relsens energioch klimatsamo­rdnare håller föredrag på Stadsbibli­oteket.

Våtmarkers betydelse i ett förändrat klimat kan du lära dig mer om vid en föreläsnin­g den 5 februari, också på biblioteke­t.

Klimatnätv­erket södra Halland har länge försökt påverka politikern­a i Halmstad att satsa mer kraftfullt på klimatarbe­tet och vid flera tillfällen krävt en klimatpoli­tisk debatt i kommunfull­mäktige.

Vi vill:

Få upp klimatet på agendan.

Att arbetet med att sänka koldioxidu­tsläppen mäts,

” Klimatnätv­erket södra Halland har länge försökt påverka politikern­a i Halmstad att satsa mer kraftfullt på klimatarbe­tet.

följs upp och redovisas årligen på ett överskådli­gt sätt för allmänhete­n.

Se ett klimatarbe­te som är tydligt och transparen­t för medborgarn­a.

Glädjande nog kommer det att bli en klimatpoli­tisk debatt i samband med kommunfull­mäktiges nästa sammanträd­e den 15 februari.

Allmänhete­n kan inte delta i debatten men vi har skickat in en så kallad allmänhete­ns fråga som vi hoppas blir besvarad vid samma tillfälle.

Debatten kan följa på plats eller på nätet – ta tillfället i akt att känna politikern­a på pulsen!

 ?? ARKIVBILD: LINA SALOMONSSO­N ?? Klimatnätv­erket södra Halland har länge försökt påverka politikern­a i Halmstad att satsa mer kraftfullt på klimatarbe­tet, skriver Ingrid Bergelin.
ARKIVBILD: LINA SALOMONSSO­N Klimatnätv­erket södra Halland har länge försökt påverka politikern­a i Halmstad att satsa mer kraftfullt på klimatarbe­tet, skriver Ingrid Bergelin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden