Hallandsposten

Hammers säkrar upp – registrera­r Shl-spelare

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se

Hammers vill täcka upp för eventuella skador i truppen. Nu har man dubbelregi­strerat backen Alexander Petersson från Oskarshamn och forwarden Freddie Larsson från Malmö som nu kan kallas in till klubben om det skulle behövas. – De kan spela med oss ena dagen och med sin vanliga klubb dagen efter. Det är för att säkra upp om några blir skadade, säger tränare Jens Berggard.

Sedan tidigare har Hammers lånat in backen Oliver Casselsten från Rögle.

Nu väljer man att dubbelregi­strera ytterligar­e två spelare för att täcka upp om eventuella skador skulle inträffa.

Backen Alexander Petersson, som har Hammers som moderklubb, från Oskarshamn­s J20-lag och forwarden Freddie Larsson från Malmös J20-lag kommer att finnas tillgängli­ga för Hammers att låna in resten av säsongen när de inte spelar med sina ordinarie klubbar.

– De kan spela med oss ena dagen och med sin vanliga klubb dagen efter. Det är för att säkra upp om några blir skadade, säger Hammers tränare Jens Berggard.

”De kan spela med oss ena dagen och med sin vanliga klubb dagen efter”, säger Jens Berggard Hammers tränarej.

ARKIVBILD: LINDA WEINSTOCK

De båda 19-åringarna har den här säsongen även fått känna på Shlspel i sina respektive klubbar.

– Alexander pratade vi inför säsongen om vi skulle ta hit men då valde han att gå till Oskarshamn istället. Det är en Halmstadki­lle och det är sådana spelare som vi vill plocka hem. Hans lillebror spelar i J18 och det är en kille vi känner till. Så får vi skador på backsidan så finns han tillgängli­g.

– Freddy har bra storlek och kör och har varit med i deras A-lag. De såg väl också en möjlighet i fall deras juniorlag åker ut tidigt att ge honom seniormatc­her. Sen har vi våra egna J20-spelare med men det kan bli tufft om vi får flera skador på våra etablerade spelare.

Hammers väljer dessutom att dubbelregi­strera Jacob Crespin som har varit en av lagets absoluta nyckelspel­are den här säsongen.

Målvakten, som har ryktats till hockeyalls­venska Kalmar HC till nästa säsong, kommer att finnas tillgängli­g för Shl-klubben Rögle när han inte spelar match med Hammers.

Crespin som har Rögle som moderklubb.

 ?? BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG ?? 19-årige forwarden Freddie Larsson tillhör Malmö Redhawks men har dubbelregi­strerats och finns nu tillsamman­s med backen Alexander Petersson från Oskarshamn tillgängli­ga att lånas in till Hammers under resten av säsongen.
BILD: CHRISTIAN ÖRNBERG 19-årige forwarden Freddie Larsson tillhör Malmö Redhawks men har dubbelregi­strerats och finns nu tillsamman­s med backen Alexander Petersson från Oskarshamn tillgängli­ga att lånas in till Hammers under resten av säsongen.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden