Hallandsposten

Kazper Karlsson efter flytten till Bologna: ”De har en plan för mig”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Trött, men nöjd och glad! Efter några intensiva dagar skrev Kazper Karlsson, 18, på för Serie A-klubben Bologna och börjar träna i sin nya omgivning på måndag. – Det är mycket känslor just nu med en ny klubb och en ny stad, men jag har fått ett gott intryck av båda, säger han.

Det har varit mycket surr kring Hbk-talangen i vinter.

Karlsson satt på ett utgående kontrakt och flera klubbar, däribland Häcken och Hammarby, ville ha honom, men på torsdagsfö­rmiddagen skrev Kazper Karlsson på för Bologna – ett kontrakt som sträcker sig över fyra och ett halvt år.

– Det har funnits några till som varit intressera­de, men det är tre klubbar som har kommit med konkreta bud, säger Kazper Karlsson. Valet var ändå enkelt till slut. – Ja, jag kommer till en stor klubb som är ett stabilt lag i Serie A. Det ska bli väldigt roligt! De har välkomnat mig på ett jättebra sätt och har en tydlig plan för mig, konstatera­r han.

Hur ser den planen ut?

– Att jag det första halvåret ska få komma in i det i lugn och ro – lära mig språket och utvecklas som fotbollssp­elare, se och lära. Efter sommaren är tanken att jag ska försöka slå mig in i laget. Därför är det bra att det finns ett B-lag så jag

” Jag kommer till en stor klubb som är ett stabilt lag i Serie A. De har välkomnat mig på ett jättebra sätt och har en tydlig plan för mig.

Kazper Karlsson

kan spela matcher under våren och få minuter i benen.

Bologna är vad man skulle kunna kalla en svenskklub­b. Kenneth Andersson gjorde stor succé där under slutet av 1990-talet och på senare år har landslagss­tjärnor som Albin Ekdal, Emil Krafth och Filip Helander represente­rat klubben. Sedan i somras är en annan hallänning på plats – Jesper Karlsson.

– Men honom har jag inte pratat med. Jag hoppas kunna göra det i nästa vecka, säger Kazper Karlsson. Är det en dröm att få spela i Italien?

– Jag har alltid sagt att jag vill komma till England, men jag tror att italiensk fotboll passar mig ganska bra. Sedan är Bologna en jäkligt fin stad. Jag trodde inte att den var så bra, men det är lagom stort, tycker jag, säger Kazper, trött efter några intensiva dagar.

– Ja, det har varit två dagar med bara läkarunder­sökningar, för de är väldigt noggranna här. Det har varit en del dötid också, men i dag kikade jag lite på träningen och det såg ganska bra ut.

Redan på fredag åker Kazper tillsamman­s med sin pappa Rikard, mamma och lillebror hem till Sverige igen.

– Det har varit långa dagar så det ska bli skönt att komma hem och ladda upp. För på måndag ska jag vara tillbaka här igen.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Hbk-mittfältar­en Kazper Karlsson var nöjd och glad, men trött efter några intensiva dagar i Bologna.
BILD: KRISTER ANDERSSON Hbk-mittfältar­en Kazper Karlsson var nöjd och glad, men trött efter några intensiva dagar i Bologna.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden