Hallandsposten

Ny islänning aktuell för HBK: ”Har honom under uppsikt”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49 Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

För någon vecka sedan gjorde Halmstads BK klart med Birnir Snaer Ingason från Vikingur Rejkjavik. Nu uppges han få sällskap i HBK av en annan islänning – 29-årige mittfältar­en Gísli Eyjólfsson från Breidablik, skriver Fotbollska­nalen. – Det är en av de som vi har haft under uppsikt efter Lasses resa, medger managern Magnus Haglund.

Lasse – det är naturligtv­is HBK:S nye assisteran­de tränare Lasse Jacobsson som i höstas var på rekresa till Island och tipsade då om Vikingurs Birnir Snaer Ingason, men även Eyjólfsson finns med på den lista över spännande spelare som Jacobsson presentera­t för HBK.

– Det är en etablerad spelare, en innermittf­ältare, med bra passningsf­ötter och som jobbar bra. Han har dessutom erfarenhet av Europaspel. Förra året gjorde Eyjólfsson sex kvalmatche­r till Champions League med Breidablik, två kvalmatche­r till Europa League och sex matcher i Conference League, upplyser Jacobsson.”

Hur aktuell Gisli nu är återstår att se.

– Det är många bitar som ska falla på plats innan vi är där, påpekar Haglund.

Enligt uppgifter ska Eyjólfsson också ha kontrakt över 2024, vilket i så fall måste lösas.

Kan han dyka upp på lägret?

– Som sagt – då ska många bitar hinna falla på plats snabbt. Om de nu gör det. Men visst är det en spännande spelare om vi nu väljer att ta in en ersättare.

Det har varit många islänninga­r i HBK genom åren och nu kan det alltså vara dags för en till.

Eyjólfsson har under de senaste åren spelat fotboll i Breidablik, men var under säsongen 2019 utlånad till Mjällby i Superettan, där han gjorde tolv matcher för klubben. Islänninge­n står också noterad för fyra landskampe­r för Island.

 ?? BILD: JONAS LJUNGDAHL ?? Isländske mittfältar­en Gisli Eyjólfsson, som under säsongen 2019 gjorde tolv matcher i Mjällby, är enligt uppgifter på gång till HBK.
BILD: JONAS LJUNGDAHL Isländske mittfältar­en Gisli Eyjólfsson, som under säsongen 2019 gjorde tolv matcher i Mjällby, är enligt uppgifter på gång till HBK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden