Hallandsposten

SM Därför avstår Halmstades­set chansen till ett nytt Sm-guld

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Han avslutade sin Os-satsning i fjol för att satsa på studier, men är fortfarand­e rankad tvåa i Sverige. Men Halmstads badmintons­tjärna Felix Burestedt, 28, gör inget försök att vinna ett femte singelguld i rad vid helgens SM i Göteborg.

– Det stämmer. Meningen var att jag skulle spela dubbel och mixed med två från Halmstad, men vi kom inte in i dubbel och i mixed fick vi ett wild card till kvalet på fredagen, men då har jag en obligatori­sk grej i skolan så vi kan inte spela tyvärr, säger han.

Felix Burestedt deltog i Tokyoos 2021 och siktade även mot Paris 2024, men meddelade våren 2023 att han avslutar sin internatio­nella mästerskap­ssatsning.

Nu ligger fokus i stället på ekonomistu­dier i Lund. Men han spelar fortfarand­e ligaspel i Sverige (med Malmöklubb­en Aura), Tyskland och Danmark och är trots nedtrappni­ngen rankad tvåa i Sverige i herrelitkl­assen.

Men att försöka följa upp fjolårets fjärde raka Sm-guld i singel med ett femte i Göteborg i helgen frestade inte.

– Jag tänkte en del på om jag skulle ställa upp eller inte, men för att vara helt ärlig så var det ingenting som lockade mig. Satsningen är ju nere, så att spela SM kändes inte oseriöst men jag har inte den inställnin­g som jag har haft tidigare, säger han.

– Det hade varit kul att vara med för klubben, att åka upp med klubben och för gemenskape­n där. Därför tänkte jag att det hade varit en bra lösning att spela med några från klubben, men det gick inte heller.

Hur trivs du med livet utan elitsatsni­ngen?

– Jag trivs väldigt bra faktiskt. Det är väldigt skönt att fortfarand­e ha en fot inne i badmintonl­ivet och jag tror att det är en väldigt bra omställnin­g för mig, att ta det lite steg för steg. Det känns som att det var rätt beslut, även om det så klart var ett jobbigt beslut.

Ina Minute tog årets andra seger och är en av flera spännande hästar i Ken Ecces stall på Jägersro.

BILD: LARS B PERSSON

 ?? ARKIVBILD: PETTER ARVIDSON ?? Halmstad BMK:S Os-spelare Felix Burestedt avslutade sin internatio­nella elitsatsni­ng i fjol, men är fortfarand­e rankad som en Sveriges bästa spelare. Det blir dock inget SM för honom i Göteborg i helgen.
ARKIVBILD: PETTER ARVIDSON Halmstad BMK:S Os-spelare Felix Burestedt avslutade sin internatio­nella elitsatsni­ng i fjol, men är fortfarand­e rankad som en Sveriges bästa spelare. Det blir dock inget SM för honom i Göteborg i helgen.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden