Hallandsposten

Dubbelsege­r i V65 – Ecce på väg mot toppen

- Thomas Engman

Ken Ecce kan vara på väg mot ett nytt toppår. Sedan flytten från Charlotten­lund till Jägersro har han utvecklats ytterligar­e ett steg som kusk och tränare. På Halmstadtr­avets V65:a blev det dubbelsege­r med Ina Minute och Ten O’clock.

Den mest spännande hästen i duon finns i egentränad­e Ina Minute som tog årets andra seger.

– Hästen gör ett gott intryck och första tanken var att få iväg henne felfritt, förklarar segerkuske­n.

Ina Minute skötte sig utan problem och från ledningen var det spel mot ett mål.

– Nu blir det lite vila innan vi satsar mot sommaren, slår Ken Ecce fast och hoppas på framgångar i stonas årgångslop­p.

Först i 29:e starten kom en förlösande seger för Ten O`clock i träning hos Stephanie J Werner som enligt Ken Ecce kändes mycket starkare än tidigare.

– Och även om det vara lite knepigt i sista kurvan fungerade han fint på upploppet, förklarar Ecce.

"Jag valde att ändra taktik när Ken Ecces häst galopperad­e och nu får vi spänna bågen.

I årspremiär­en fixade Johan Unterstein­er en trippel och den här gången stannade det vid två segrar för landets segerrikas­te tränare 2023. I V65 var Vinci Nice på ett trivsamt spralligt humör och studsade undan till en överlägsen seger från spetsen.

– Jag valde att ändra taktik när Ken Ecces häst galopperad­e och nu får vi spänna bågen, menar Johan.

Något oväntat blev det Pappa Crowe som trots en tung resa vann den inledande avdelninge­n med Kaj Jönsson i vagnen. När Kevin Oscarsson drog till ledningen med Pyroar Tooma så var det i slutändan ett vägvinnand­e recept. Betydligt tuffare blev det för Big Best Helvin med Iivari Nurminen som först i sista steget manövrerad­e bort ledande All The Way Cal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden