Hallandsposten

Misstänkt penningtvä­ttare fick in 20 000 kronor på sitt konto

Laholm: När det kom in 20 000 kronor på kontot tog hon direkt ut 15 000 i kontanter. Resten swishade hon till sambon. Nu åtalas 32-åringen för penningtvä­ttsbrott

- BILD: POLISEN Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

I polisförhö­ren säger hon att hon inte reagerade på något speciellt när pengarna sattes in på kontot. Hon och sambon reglerar skulder mellan varandra och beloppet var inget hon tyckte var konstigt.

”Det kunde komma den typen av summor från min sambo eller visa versa. För vi betalade fakturor ihop”, förklarar hon för polisens utredare.

Hon nekar till att ha begått något brott, men kan inte redogöra för varifrån pengarna kom eller vem som sedan fick kontantern­a.

Polisen frågar: Brukar du få in den typen av summor på ditt konto?

”Jag minns inte”, svarar kvinnan.

Vem fick du pengarna av?

”Jag vet inte det.” Bankens övervaknin­gskamera visar hur hon och hennes sambo är vid

uttagsauto­maten tidigt på morgonen efter att pengarna sattes in på hennes konto. 32-åringen säger i förhöret att hon inte minns tillfällen, men när hon får se bilderna identifier­ar hon sig själv och sambon. Fick du några pengar för att du ställde upp och gjorde detta?

”Inte vad jag minns.”

Vad är din inställnin­g till brottsmiss­tanken? Förnekar eller erkänner.

”Förnekar.”

Den kvinna som drabbades av bedrägerie­t blev av med sammanlagt drygt 170 000 kronor. I målet mot 32-åringen riktar hon ett ersättning­sanspråk på i första hand 159 000 kronor och i andra hand åtminstone det beloppet som 32-åringen tog ut.

Polisen frågar vidare: Vad är din inställnin­g till ersättning­sanspråket? Medger eller bestrider?

Den åtalade kvinnan svarar: ”Anser inte att jag ska betala, jag bestrider.”

Ställd inför det uppenbara, att pengarna kommer från ett bedrägeri, att någon har blivit lurad, säger 32-åringen bara att ”hon har ingen aning”.

I slutet av förhöret frågar polisen: Vad tänker du om det i efterhand?

”Nu i efterhand är det lite skumt.”

 ?? ?? 32-åringen nekar till brott, men spåren efter transaktio­nen är tydliga: pengarna sattes in på hennes konto vid midnatt, några timmar senare tog hon ut dem.
32-åringen nekar till brott, men spåren efter transaktio­nen är tydliga: pengarna sattes in på hennes konto vid midnatt, några timmar senare tog hon ut dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden