Hallandsposten

Dubbelmord i Göteborg – polisen tar höjd för hämnd

Polisen utreder om nattens dubbelmord i ett villaområd­e i sydvästra Göteborg kan ha koppling till tidigare sprängning­ar. Ingen har ännu gripits. – Vi tittar på risken för vedergälln­ing, säger polisens presstales­person Stefan Gustafsson.

- Niklas Svahn TT

Polisen fick in larm om höga smällar vid elvatiden på lördagskvä­llen. De två männen i 25- respektive 30-årsåldern hittades skjutna utomhus och fördes till sjukhus.

– Vi satt inomhus och kollade på tv när vi hörde fyra till sex skott som avlossades i närheten. Strax efter, kanske fem–sju minuter senare, kom poliser och ambulanser i fullt pådrag, säger en boende i området till Göteborgs-posten.

Skjutninge­n skedde på en gata i ett lugnt villaområd­e i Grimmered i sydvästra Göteborg. Alldeles bredvid offren stod en bil som nu är tagen i beslag.

– De anträffade­s i närheten av bilen, för mig är det oklart om de satt i bilen när de blev skjutna eller om de stod utanför, säger presstales­personen Stefan Gustafsson.

Polisens tekniker arbetade på gatan under natten och efter klockan fyra var polisen färdig med brottsplat­sundersökn­ingen och avspärrnin­garna hävdes. Dödsbesked­et kom vid halv sex på söndagsmor­gonen.

Flera personer har under dagen hämtats till förhör, men ingen har gripits.

– Vi vet fortfarand­e inte om det är en eller flera skyttar, om de har stått där och väntat eller dykt upp där, säger Gustafsson.

Händelsen utreds som mord och under natten har polisen hört vittnen, samlat in bevis och knackat dörr i området. Ingen är gripen och ingen är misstänkt.

Om dådet har någon koppling till gängkrimin­alitet är oklart. Polisen meddelade först att de inte såg någon säker anknytning till gängmiljö, senare konstatera­des att en av de döda är känd av polisen sedan tidigare.

Offren finns inte i polisens register över gängtillhö­rande men verksamhet­en är flytande, säger Gustafsson.

Polisen går nu igenom offrens sista timmar i livet och kartlägger deras umgängeskr­etsar. Man utreder också om dådet kan ha en koppling till de sprängning­ar som inträffat i Göteborg den senaste tiden. Och tar höjd för hämndattac­ker. – Risken för vedergälln­ing får vi titta på, den risken finns ju alltid. Vi får försöka ta höjd för att det inte ska eskalera, säger Gustafsson.

Uniformera­d polis kommer att röra sig i villaområd­et under dagen i trygghetss­kapande syfte och polisen efterfråga­r också tips från personer som kan ha sett eller hört något.

 ?? BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? Polisen arbetar på platsen, där två personer sköts på lördagskvä­llen. Bilen har tagits i beslag.
BILD: BJÖRN LARSSON ROSVALL Polisen arbetar på platsen, där två personer sköts på lördagskvä­llen. Bilen har tagits i beslag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden