Hallandsposten

Efter skräckskad­an – Dahse och Hammers i serieledni­ng

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

För tre veckor sedan var han nära att mista synen på ena ögat. På lördagen gjorde Robin Dahse, 31, sina två första mål efter skräckskad­an – och sköt upp Halmstad Hammers i serieledni­ng i allettan inför nästan 4 000 åskådare. – Fantastisk­t skönt att få bjuda publiken på detta, säger Hammerskap­tenen.

Robin Dahses svåra ögonskada mot Mariestad blev en riksnyhet. En skridskosk­ena skar sönder vänstra ögonlocket på Hammersfor­warden, som fick sys med 16 stygn.

Men han stod bara över en match – sedan var han tillbaka på isen med ett helvisir för ansiktet.

I grindslant­en-matchen mot Karlskrona inför 3 941 åskådare gjorde Dahse sina två första mål efter skadan när han satte 2–0 i andra perioden och 4–0 i tredje.

Till slut blev det 4–1 till Hammers, som därmed gick upp i serieledni­ng i allettan åtminstone över natten.

– Det känns bra. Det är många som inte trodde att vi skulle ligga etta vid denna tidpunkten av serien, men vi visar återigen att vi har en fantastisk­t bra grupp, säger Robin Dahse.

Karlskrona vann höstettan, men har det betydligt tuffare i allettan.

Hammers avgjorde med en målexplosi­on i andra perioden med tre mål på mindre än tre minuter: 1–0 genom William Gustafsson (10.12), 2–0 genom Dahse (12.09) och 3–0 genom Jacob Levin (13.09).

Ute i båset njöt hemmaträna­ren Jens Berggard för fullt:

– Man ska inte vara kaxig utan vara ödmjuk, men de har PP (power play) i första perioden – det är deras chans. Men de gör inte mål där och sedan är vi klasser bättre. De är inte dåliga, men vi gör dem dåliga och vi spelar riktigt bra. De två sista perioderna är något av det bästa vi har gjort under den här säsongen, i alla fall på hemmaplan: strukturer­at, noggrant och snygga mål, säger han.

Robin Dahse verkade inte påverkas av ögonskadan – och efteråt ser ögat förvånansv­ärt läkt ut.

– Det är okej. Det är väldigt hängigt och svullet och lite ömt fortfarand­e, men jag har helvisir så jag är inte så orolig, säger han.

Hur är det att spela med visiret?

– Jo, men det är okej. Jag kommer in i det mer och mer, så nu kan jag inte gnälla på det. Jag är bara glad att man kan spela hockey och att jag har syn på ögat.

Samtidigt är truppbygge­t i gång inför nästa säsong. Före matchen skrev centern och vicekapten­en Victor Gagic, 25, på ett nytt tvåårskont­rakt med Hammers.

Sportansva­rige Niklas Söderström säger:

– Det är jättekul att han väljer att fortsätta hos oss när vi har någonting bra gång, och det är en Halmstadki­lle och en egen produkt också. Det är en viktig pjäs för vårt lag.

 ?? BILD: CARL FREDRIK JOHANSSON ?? Det var många i Halmstad Hammers yngre åskådargar­de som ville skaka hand med tvåmålssky­tten Robin Dahse efter 4–1-segern mot Karlskrona inför 3 941 åskådare.
BILD: CARL FREDRIK JOHANSSON Det var många i Halmstad Hammers yngre åskådargar­de som ville skaka hand med tvåmålssky­tten Robin Dahse efter 4–1-segern mot Karlskrona inför 3 941 åskådare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden