Hallandsposten

Drott kämpade sig till poäng – tappar spelare

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Drott var nästan uträknat mot topplaget Skånela på bortaplan, men kom starkt tillbaka och tog en viktigt poäng efter att ha kvitterat med halvminute­n kvar. – Vi kämpade stenhårt i 60 minuter. Prestation­en är där och vi kunde till och med ha vunnit, säger Drotts ena tränarhälf­t Thomas Sivertsson.

Drott har gjort en hel del bra matcher den senaste tiden, men inte fått med sig så många poäng.

Men mot Skånela hade Halmstadla­get till slut lite flyt på sin sida när hemmalaget träffade stolpen i slutsekund­erna sedan Niclas Närenborn kvitterat till 25–25 med 30 sekunder kvar på matchuret.

– Det var ett krigande hela matchen. Järlfors (Jesper) och Emil (Almander) var helt slut i mittförsva­ret med fem minuter kvar, men vi valde att ändå spara timen-outen till slutet för deras killar var minst lika trötta, säger Thomas Sivertsson.

Det gav också önskad effekt med det viktiga 25–25-målet.

Då hade Drott efter en bra start och 9–5-ledning tappat stort den andra halvan av första halvlek. Skånela kunde gå i från till 16–12 i paus och höll försprånge­t i början av andra när David Källemyr träffade Jesper Sivertsson i ansiktet och fick direkt rött kort.

Efter det gjorde Drott fyra raka mål, men för att omgående tappa till ett tremålsund­erläge innan en ny vändning kom. Med tre och en halv minut kvar tog Drott plötsligt ledningen när Daniel Hagström satte 24–23.

Sedan följde rafflande slutminute­r innan Drott kunde fira en poäng som kan bli oerhört viktig i slutänden i den jämna Allsvenska­n.

I helgen blev det klart att kantspelar­en Tobias Svantesson lämnar Drott efter säsongen och återvänder till Aranäs.

– Vi är supernöjda med honom. Tobias bor i Kungsbacka och pluggar i Göteborg så vi förstår att han vill flytta hem igen, säger Sivertsson.

?? BILD: NICKLAS ELMRIN ?? Drotts Niclas Närenborn ordnade en oerhört viktig kvittering med halvmi- nuten kvar mot topplaget Skånela.
BILD: NICKLAS ELMRIN Drotts Niclas Närenborn ordnade en oerhört viktig kvittering med halvmi- nuten kvar mot topplaget Skånela.