Hallandsposten

Världsetta­n avkastad – stressat sto sprang runt

Henrik von Eckermann sparade sina allra främsta hästar i söndagens världscup i Bordeaux. I stället fick Calizi chansen. Det slutade med att världsetta­n kastades av när stoet brakade in i ett plankhinde­r.

- Henrik Skiöld TT

Henrik von Eckermann och Calizi.

Att döma av bilderna i SVT plays sändning klarade sig både världsetta­n och Calizi utan skador.

Henrik von Eckermann är som regerande världscupv­innare direktkval­ificerad för finalen i Riyad, Saudiarabi­en, i april. Han har ändå tävlat flitigt och framgångsr­ikt i världscupe­n i vinter, där han matchat olika hästar.

I slutet av februari är han en av flera svenska stjärnor som kommer till start i Europafina­len i Scandinavi­um i Göteborg. Där ställer även Wilma Hellström, Rolf-göran Bengtsson och bröderna Peder och Jens Fredricson upp.

I Bordeaux var tanken att det elvaåriga stoet Calizi skulle samla på sig än mer erfarenhet. Stoet gick tidigare i vinter världscupe­n i Madrid och kom femma.

"Calizi fortsatte i full galopp runt banan och rammade ett hinder

Efter en rivning kom ekipaget fel mot ett hinder. Calizi ville inte över, brakade in i hindret och von Eckermann föll av och landade i fibersande­n. Han reste sig snabbt och utan problem.

Calizi fortsatte i full galopp runt banan, rammade ett hinder medan den svenske landslagss­tjärnan försökte få stopp på den stressade hästen. Efter ett tiotal sekunder stannade Calizi och leddes ut med Henrik von Eckermann några meter bakom.

Erica Swartz Ryan på Cavicii var andra svenska ekipage i kvällens världscuph­oppning över 1,60-hinder. De hade ett nedslag och missade omhoppning­en.

Henrik von Eckermann ställer inte upp i söndagens grand prix, men det var bestämt redan innan kvällens klass.

Schweizare­n Steve Guerdat, Europamäst­are i Milano i augusti, vann deltävling­en i världscupe­n.

 ?? ARKIVBILD: GEORGIOS KEFALAS ??
ARKIVBILD: GEORGIOS KEFALAS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden