Hallandsposten

Nollorna sprack för HBK: ”Borde straffat Randers”

- Text: Jan-owe Wikström Bild: Roger Larsson

Nollan bakåt sprack. Och nollan framåt blev intakt. Då försvann även förlustnol­lan för 2024 för HBK mot danska Randers i första matchen på träningslä­gret i Benidorm. – En rolig match att spela även om jag naturligtv­is helst hade hållit nollan, säger målvakten Tim Rönning.

Om Tim-duon Rönning och Erlandsson hade det relativt lugnt mot IFK Göteborg (1–0) och Utsiktens BK (2–0) fick HBK:S 204 centimeter långe målvakt betydligt mer att göra mot ett bollskickl­igt Randers.

Inte minst i den 15:e minuten när Mohammed Fuseini var ytterst nära att stöta in bollen.

Och kanske ännu mer efter 26 minuter när Rönning briljerade med en riktigt vass benparad på Simen Nordlis styrning.

– Tur att man har 46 i skostorlek i dem lägen...

– Sedan tror jag faktiskt att det var Jonte (Jonathan Svedberg) som höll på att överlista mig i första läget så till och med lagkamrate­rna försöker spräcka nollan på en, , skrattar Tim.

Efter en t ung inledning mot den danska ligatian började HBK komma in i matchen, även om det mest blev nästan-lägen där Naeem Mohammed överarbeta­de vissa situatione­r och Amir Al-ammari testade från distans utan att oroa Randers svenske målvakt Patrik Carlgren.

– Sett till hur de står med sin backlinje ska vi straffa Randers mycket mer i första halvlek och med rätt bollar har vi chans att komma två mot två många gånger, analyserar Amir.

För i andra halvlek märktes det att ett lag är nära seriepremi­är och ett annat är rejält nedtränat.

Till slut sprack också HBK:S nolla bakåt för året när Mohammed Fuseini tog sig loss på vänsterkan­ten och spelade in till Lasso Coulibaly som enkelt stötte in 0–1 (50).

Randers kunde sedan kontroller­a matchen och långa stunder trycka ner ett tröttkört HBK.

– Jag tycker ändå att mycket av det som vi har pratat om och tränat på satt – framför allt försvarsmä­ssigt. Sedan fungerar ju vissa saker och vissa inte, men det är ju det som man har träningslä­ger för, påpekar Rönning.

Som tio minuter efter danskarnas ledningsmå­l fick se HBK skapa sin hetaste chansen när Phil Ofosu-ayeh efter en patenterad raid på högerkante­n spelade in till Viktor Granath på den bortre stolpen som var millimeter från att nå bollen.

Med tio minuter kvar spelade inhopparen Rasmus Wiedesheim-paul också loss Naeem Mohammed som i sin iver efter alla tuffa dueller med mittbacken Daniel Hoegh sköt skyhögt över.

– Det där ska jag bara göra bättre, suckar en av lagets skyttekung­ar och summerar krasst sin egen insats: