Hallandsposten

IFK Norrköping Förre Hbk:aren lämnar stjärnlage­t för ny klubb

Tidigare Astrio- och Hbk-spelaren Alexandra Hellekant, 23, lämnar Sm-tvåan Häcken för IFK Norrköping i Damallsven­skan. Där blir hon klubbkamra­t med en annan tidigare Halmstadsp­elare – Wilma Leidhammar. Det nya kontraktet gäller över säsongen 2025.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av IFK. Det känns som en bra förening med bra förutsättn­ingar att utvecklas som spelare. Fotbollen är attraktiv och jag är väldigt taggad på att börja spela, säger Alexandra Hellekant på IFK Norrköping­s hemsida.

Hellekant startade sin fotbollska­rriär i Astrio innan hon tog klivet över till Halmstads BK.

För tre år sedan valde hon dock att lämna blåsvart och flytta till Göteborg där hon pluggade på Handels. Ny klubbadres­s blev därför Jitex, som då spelade i elitettan.

Där gick det bra för anfallaren som gjorde 13 mål säsongen 2022 och sedan skrev på för Häcken i damallsven­skan 2023. I Göteborgsl­aget blev det 15 matcher som inhoppare. Hon noterades för ett mål och en assist samt två mål i Svenska cupen.

– Det är såklart tråkigt att lämna och jag kommer att sakna alla spelare

Tidigare Astrio- och Hbk-anfallaren Alexandra Hellekant lämnar Häcken för spel i IFK Norrköping.

BILD: MICHAEL ERICHSEN

och personer i klubben. Det har varit ett lärorikt år och jag har fått vara i en miljö som utvecklat mig både på och utanför planen. Jag är väldigt tacksam för den här tiden, jag har trivts väldigt bra under året, säger Hellekant till Häckens hemsida.

– Alexandra är en spelare som har haft en väldigt bra utveckling hos oss. Hon behöver såklart mer speltid utifrån den nivå hon håller. I den bästa av världar hade vi gärna haft henne kvar men jag tror att den här lösningen blir bra. Vi önskar henne all lycka till, säger Häckens fotbollsan­svarige Christian Lundström.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden