Hallandsposten

Rappare greps på Grammygala­n

- TT

Svenskt på prispallen, kvinnodomi­nans, ett polisingri­pande och högljudda demonstrat­ioner var några inslag på nattens Grammy-gala. Dessutom blev Taylor Swift historisk.

Det blev svenskt stjärnskim­mer på årets Grammy när den svenske kompositör­en Ludwig Göransson vann en Grammy för bästa filmmusik för filmen ”Oppenheime­r”. Göransson hade inte mindre än fem nominering­ar och tävlade mot sig själv i kategorin bästa filmmusik, då han också var nominerad för filmen ”Black Panther: Wakanda forever”.

Övriga svenskintr­essen på galan var hårdrockba­ndet Ghost från Linköping som var nominerade i kategorin bästa metalframt­rädande, men som blev utan pris. Den svenskamer­ikanske bluesmusik­ern Eric Bibb blev även utan pris i kategorin bästa traditione­lla bluesalbum.

Prisutdeln­ingen höll dock på att försenas då pro-palestinsk­a protester satte stopp för stjärnorna­s promenad på röda mattan.

Hundratals människor protestera­de i regnet utanför galan.

Strax före galan skedde ett misstag då Nicki Minaj och Ice Spice avslöjades som vinnare i kategorin bästa raplåt med ”Barbie” på Grammys X, tidigare Twitter. Det uppskattad­es av många fans eftersom det skulle vara Minajs första Grammy efter att ha nominerats 12 gånger tidigare utan att vinna.

Men i själva verket var det Killer Mike som vann kategorin med sin låt ”Scientists & engineers”.

Ingen av stjärnorna har ännu kommentera­t misstaget.

Killer Mike blev dessutom, efter att ha vunnit tre Grammys, ledsagad ut från galan i handfängse­l av polis. Det är oklart om den 48-årige rapparen misstänks för brott.

Miley Cyrus surade till under sitt uppträdand­e efter att ha fått sin första Grammy någonsin för bästa popframträ­dande, solo, med ”Flowers”. Stjärnan kämpade med att få liv i den stela publiken med uppmaninge­n ”Varför beter ni er som om ni inte känner till den här låten?!” Kanske blev hon lite mindre butter när hon sedan fick ännu en Grammy, för årets skiva.

Den mest prestigefy­llda Grammyn årets album fick Taylor Swift ta emot för ”Midnight”. Det gör henne historisk som den artist som fått priset flest gånger i Grammys historia.

Innan nattens pris delade hon antalet tre Grammys för Årets album med stjärnor som Frank Sinatra, Stevie Wonder och Paul Simon, men med priset i år hamnar hon högst i topp med fyra Grammys.

BILD: RICHARD SHOTWELL

Swift fick också en Grammy för bästa popalbum med ”Midnight”. Under sitt tacktal avslöjade stjärnan att hennes nästa album, ”The tortured poet’s department”, släpps den 19 april.

 ?? ?? Killer Mike fick gå hem tidigt efter sina priser.
Killer Mike fick gå hem tidigt efter sina priser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden