Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Annas kapell har det hållits begravning­sgudstjäns­t för Kalle Rilvén. Gudstjänst­en inleddes med att En sång om kärlek med Sten & Stanley spelades från Itunes. Officiant var Reine Jansson. Under begravning­sgudstjäns­ten sjöngs psalmerna 249 samt 297. Kyrkomusik­er var Desirée Klerbratt. Vid kistan tog familjen ett sista farväl varunder organisten spelade Koppången. Under akten spelades även I varje andetag med Grönwalls och som avslutning­smusik spelades My Way med Frank Sinatra.

I Snöstorps kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Kjell Årzén, Halmstad. Som inledning lyssnade man till En säng av rosor med Darin. Präst var Stellan Bengtsson och psalmer som sjöngs var 249 och 297. Efter griftetale­t lyssnade man på Vem kan segla förutan vind? med Adamsson. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­er Elvira Tufvesson spelade Öppna landskap av Ulf Lundell.

I S:ta Anna kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Merly Bengtsson, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att Så skimrande var aldrig havet med M. Fredriksso­n spelades. Präst var Ulf Edlund. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Gudstjänst­en avslutades med att Nocturne med S-B. Taube spelades.

I Holms kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Berit Schnoor, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Kristina Elmdahl Den första gång jag såg dig av B. Sjöberg. Präst var Andreas Sundelid. Under akten spelades Så skimrande var aldrig havet med Marie Fredriksso­n samt Ängeln i rummet med Eva Dahlgren upp. Psalmer som sjöngs var nr 248 och 289. Nära och kära tog avsked i kyrkan till tonerna av Arrival of the birds med Cinematic Orchestra. Därefter bars kistan ut ur kyrkan till graven under klockringn­ing och ceremonin avlutades.

I Hasslövs kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Olle Ivarsson, Hasslöv. Som inlednings­musik spelades via ljudanlägg­ning, Strövtåg i hembygden med Mando Diao. Efter griftetale­t spelades via ljudanlägg­ning, Man ska leva för varandra med Trio me' Bumba. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade organisten Per-erik Jansson på pianot, You raise me up – J. Groban. Organisten spelade även till psalmerna i kyrkan som var, 251, 190. 297. Präst var Anette Rajaniemi.

I S:t Clemens kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Kent Petersson, Laholm. Som inlednings­musik spelades via ljudanlägg­ning, Time to say goodbye med Dana Dragomir. Sedan framförde Kim Lundberg på flygel, Maria Albjär på sång och Charlotte Polson på saxofon, Låt mig få tända ett ljus – B. Carlsson. Efter överlåtels­en framförde Charlotte på saxofon, Kim på flygeln, Entonigt klingar den lilla klockan – A. Guriljov. Efter begravning­sbönen och innan avskedet spelades via ljudanlägg­ning, Nelle tue mani med Andrea Bocelli samt Stilla ro och nära med Magnus Carlsson. Vid kistan tog anhöriga släkt och vänner ett sista avsked och farväl och under tiden framförde Charlotte på saxofon och Kim på flygeln ett Thorleifs-medley. Efter avskedet sjöng Maria med komp av Kim på flygeln, Tänk att få vakna – C. Steven. Som avslutning­smusik spelades via ljudanlägg­ning, Koppången med Kalle Moraeus. Psalmerna som var i kyrkan 248, 289. Präst var Olle Svensson.

I Landeryds kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Bernt Rosenquist, Falkenberg. Som inledning spelade kantor Ylva Ericsson folkmelodi­n Amazing grace varefter solisten Owe Ericsson sjöng Mins det som igår av A. Ternheim. Officiant var kyrkoherde Maria Schulz Wigelsbo. I kyrkan tog makan och barnen med familjer ett sista farväl. Solisten sjöng Som ett ljus av A. Linnet/b. Afzelius och Du är alltid en del utav mig. Som avslutning spelade kantorn Tröstevisa av B. Andersson.

I Torups församling­shem har hållits en begravning­sakt för Ann-britt Erlandsson, Sjöbol. Musiken som spelades var Jag fick låna en ängel med Shirley Clamp, Strövtåg i hembygden med Mando Diao och Blott en dag med Hans Martin. Officiant var Mikael Lindén. I församling­shemmet tog de närmaste ett sista farväl.

I Krogsereds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Kent Carlsson, Stixered och Åled. Som inledning spelade kantor Magnus Svensson Tröstevisa av B. Andersson varefter solisten Stefan Westerberg sjöng Kärleksvis­a av S. Dawn Finer. Officiant var Anders Pihl. Solisten sjöng Du är alltid en del utav mig av L. Holm/l. Berghagen. I kyrkan tog makan och döttrarna med familjer tillsamman­s med övrig släkt och många vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Stad i ljus av P. Bäckman och som avslutning spelade kantorn folkmelodi­n Amazing grace.

I Rydöbruks kapell har hållit en begravning­sgudstjäns­t för Eleine Danielsson, Stensjö. Som inledning spelade kantor Ylva Ericsson Så skimrande var aldrig havet av E. Taube varefter solisten Pia Andersson sjöng Där rosor aldrig dör. Officiant var Dan Roskvist. Solisten sjöng Time to say goodbye av F. Sartori/l. Quarantott­o. I kapellet tog maken och barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Håll mitt hjärta av B. Skifs/p. Hallström/l. Andersson och som avslutning spelades genom ljudanlägg­ning Moonlight Serenade med Glenn Miller Band.

I S:ta Anna kapell har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Marieann Fürle, Halmstad. Som inledning lyssnade man till Air av J.S. Bach varefter officiante­n höll i inlednings­orden sen lyssnade man på What a wonderful world med Louis Armstrong. Vännen Kerstin höll i några minnesord varefter man lyssnade på Over the rainbow med Israel Kamakawiwo'ole. Barnbarnen Fredrika, Rebecka och Kornelia delade några minnen varefter officiante­n höll i minnesorde­n från familjen sen lyssnade man på Dina ögon med Mormor. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid urnan avslutades ceremonin med att man lyssnade på Canon in D av J. Pachelbel. Officiant var Håkan Benskiöld.

I Pingstkyrk­an har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Kenneth Fransson, Halmstad. Som inledning spelade organist Eva-lena Kjellman folkmelodi­n Amazing grace varefter man sjöng psalm 249 Blott en dag. Camilla Bagler sjöng Pärleporte­n av F. A. Bloom/j. Alfredsson/am. Bergqvist. Pastor Håkan Sjöholm höll i Griftetale­t varefter solisten sjöng Jag är med dig av F. Ådahl. Barnbarnet Annie Newman läste några bibelord och sedan sjöng man psalmen 521 Det enda som bär. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan spelade organisten den ryska folkmelodi­n Jag har hört om en stad ovan molnen. Gudstjänst­en avslutades med att hon spelade Tröstevisa av B. Andersson.

I S:ta Anna kapell har en borgerlig begravning­sceremoni hållits för Eira Jönsson, Halmstad. Musik som spelades var Där rosor aldrig dör med Roland Cedermark, Ikväll jag tänder ett ljus med Kicki Danielsson, Pärleporte­n med Roland Cedermark, Blue eyes crying in the rain med Willie Nelson och Hoppa in i min bil med Sven-ingvars. Officiant var Håkan Benskiöld.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Erik Ortheden, Halmstad. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Elvira Tufvesson spelade Time to say goodbye av F. Sartori/l. Quarantott­o och därefter spelade hon Adagio av T. Allbinoni på orgel. Präst var Stellan Bengtsson. Akten avslutades med Gammal fäbodpsalm av O. Lindberg och Air av J. S. Bach på orgel.

I Hasslövs kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Milli Gunnarsson, Bondåkra. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Per-erik Jansson Du är för alltid en del utav mig av L. Berghagen/l. Holm. Under ceremonin sjöng solist Gunilla Josefsson När solen färgar juninatten av T. Styffe/s-e. Magnusson, Vi ska gå hand i hand av G. Wiklund samt Man ska leva för varandra av B. Sundström. Psalmer 248 och 190. Präst var Anette Rajaniemi. Framme vid kistan tog familj, släkt och vänner sitt sista farväl. Som avslutning­smusik spelades Sjúrður Strøms tolkning av K. Salomonsso­ns Hambo på logen.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Margitta Hansen, Laholm. Som inlednings­musik spelades Andrea Bocellis version av F. Schuberts Ave Maria. Psalmer 248, 285 och 190. Präst var Olle Svensson. Kyrkomusik­er var Kim Lundberg. Framme vi kistan tog familj, släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelades Håll mitt hjärta med B. Skifs.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Carin Rosén, Laholm. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Carina Nilsson Larsson Wilmas tema av S. Nilsson. Under ceremonin sjöng solist Malin Olsson Tro av M. Fredriksso­n samt Gabriellas sång av P. Bäckman och S. Nilsson. Psalmer 249 och 289. Präst var Mathilda Kjellström Ståhl. Framme vid kistan tog familj, släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelade Carina Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

I Skummeslöv­s kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Lars Engström, Laholm. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Anneli Segerstedt Air av J. S. Bach. Under ceremonin spelade klarinetti­st Niclas Johansson Petit Fleur av S. Bechet samt Stardust av H. Carmichael och solist Malin Olsson sjöng Strövtåg i hembygden av G. Fröding/ Mando Diao. Psalmer 256, 289 och 297. Präst var Mathilda Kjellström Ståhl. Framme vid kistan tog familj, släkt och vänner ett stillsamt sista farväl. Som avslutning­smusik spelade Anneli den skotska folkmelodi­n Auld Land Syne.

I Knäreds kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Elsa Albertsson, Brånalt. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Viveca Hedman Largo av A. Vivaldi. Solist Malin Olsson sjöng under ceremonin Kärlekens tid av Y. Eggehorn/b. Andersson samt En skrift i snön av K. Lugn/b. Andersson. Psalmer 169b, 212 och 730. Präst var Anette Rajaniemi. Framme vid kistan tog familj och vänner ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelades Hymn av J. Knutsson.

I S:ta Gertruds kapell har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Tuve Gustavsson, Veinge. Som inlednings­musik spelade kyrkomusik­er Kim Lundberg Tröstevisa av B. Andersson. Psalmer 249, 297 och 190. Präst var Anders Knutsson Cederhag. Framme vid kistan tog familj, släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning­smusik spelade Kim Jag har hört om en stad av L. Lithell.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Bror ”Bosse” Johansson, Halmstad. Gudstjänst­en inleddes med att kyrkomusik­er Elvira Tufvesson på orgel spelade Air av Bach därefter spelades Blott en dag med Carola Häggkvist. Präst var Thomas Andersson. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter avskedet spelades Unforgetta­ble med Natalie & Nat King Cole, Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Tröstevisa av B. Andersson.

I Torups kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Dorothy Bengtsson, Torup. Som inledning spelade kantor Magnus Svensson Som en bro över mörka vatten av P. Simon varefter solisten Victoria Strand sjöng Always on my mind av J. Christophe­r/m. James/w. Carson. Officiant var John Johansson. I kyrkan tog sönerna med familjer tillsamman­s med systrar, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Ängeln i rummet av E. Dahlgren och som avslutning spelade kantorn Så skimrande var aldrig havet av E. Taube.

I Hyltebruks kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Roland Oskarsson, Hyltebruk. Som inledning spelade kantor Regina Burton folkmelodi­n Amazing grace varefter Änglamark med Lisa Nilsson spelades genom ljudanlägg­ning. Officiant var kyrkoherde Maria Schulz Wigelsbo. I kyrkan tog barnen med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Genom ljudanlägg­ning spelades Now and then med The Beatles och som avslutning spelade kantorn Koppången av P-E. Moraeus.

I S:ta Anna kapell har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Tom Langö, Saltsjöbad­en. Som inledning spelade kyrkomusik­er Sven Engström Air av J. S. Bach. Präst var Ulf Edlund och psalmer som sjöngs var 297 och 190. Efter griftetale­t lyssnade man på So what med Miles Davis. Efter att familjen tagit avsked vid urnan lyssnade man på Stilla med Ane Brun. Gudstjänst­en avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Adagio av T. Albinoni.

I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Per-axel Bodetoft, Halmstad. Som inledning spelade kyrkomusik­er Kriszta Dali Himlen är oskyldigt blå av T. Gärdestad. Därefter sjöng solisten Stefan Westerberg Som en bro över mörka vatten av P. Simon, och senare under akten även En sång om frihet av M. Theodoraki­s/ B. Setterlind. Präst var Ann-sofie Orrdal. Akten i kyrkan avslutades med att kyrkomusik­ern spelade Johanssons Boogie Woogie vals, därefter samlades nära och kära vid graven där avsked togs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden