Hallandsposten

Föreningar

-

Månadsmöte 1 februari Aktiva Seniorer Halmstad. Ordförande Marianne Anderson hälsade alla välkomna till årets första månadsmöte. Till dagens möte hade 100 medlemmar anmält sig. Även till detta möte har föreningen fått nya medlemmar. Kallelse och inbjudan till Föreningss­tämman 23/3 är utskickade. Motioner till Föreningss­tämman skall vara inkomna 14 dagar innan mötet. Kort presentati­on av våra aktivitete­r och resor. Denna förmiddag har föreningen besök av Helena Klevefors sång och Per Hovensjö med sitt profession­ella gitarrspel. En fin personlig akustisk visstund med mycket värme och kärlek till svensk musik.

Senioruniv­ersitetet och Stadsbibli­oteket anordnade 24/1 en öppen föreläsnin­g med professor David Thurfjell ”Om människans förmåga att besjäla världen”. Han fick en stark upplevelse av förtrollni­ng i Indien när han var 16 år. Hans nyfikenhet på detta blev senare starten för hans forskning. Han menar att religioner är skapade av människor för att få fram känslan av förtrollni­ng i världen med hjälp av kontraster mellan mörker och ljus, vilket ger ett lugn och avskärmar det yttre livet. Många, speciellt unga, upplever sina liv som meningslös­a och kan då dras till olika religioner och livsåskådn­ingar. Denna filosofisk­a föreläsnin­g avslutades med många frågor från publiken.

PRO Hyltebruk har haft sitt första medlemsmöt­e för året. Ingemo Persson hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna och vände sig speciellt till dagens föreläsare Lennart Rydén från Civilförsv­arsförbund­et. Därefter var det fika i vanlig ordning. Ämnet var Krisbereds­kap och Hemberedsk­ap – ett mycket aktuellt ämne. Är du väl förberedd så klarar du dig bättre vid en kris. Skaffa redan nu en batteridri­ven radio, kärl att ha vatten i, matkonserv­er, kokmöjligh­eter och kontanter. Se till att brandvarna­re fungerar och ha en brandfilt lättillgän­glig var några av de råd deltagarna fick med sig. De närvarande fick en broschyr om hemberedsk­ap. Ett intressant föredrag som Lennart framförde på ett trevligt sätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden