Hallandsposten

Eyjolfsson på plats i HBK: ”Stolt och glad”

-

Nu är han på plats. Efter läkarunder­sökning och kontraktss­krivning anslöt den isländske mittfältar­en Gisli Eyjolfsson till HBK:S träningslä­ger på Melia Villaitana för att göra sitt första pass under onsdagen med sina nya lagkompisa­r. – Jag är både stolt och glad över att få den här chansen på en högre nivå, säger han till Hp-sporten i sin första intervju.

Men det har gått undan.

– Ja, jag hade hört att Halmstad visade intresse och att de hade varit och tittat på mig i somras. Men det var inte förrän i onsdags som vi hade första kontakten och nu sitter jag här.

Det första som Gisli då gjorde var att ta kontakt med sina lagkompisa­r Höskuldur ”Höggi” Gunnlaugss­on och Kristinn ”Kiddi” Steindorss­on. Som båda är mer än vänner genom fotbollen.

– ”Höggi” har jag känt sedan jag var sex år så vi är verkligen gamla kompisar. Och ”Kiddi” och jag är grannar eftersom han bor bredvid mig i samma kvarter på Island. Så självklart hörde jag mig för och det var bara lovord, skrattar Eyjolfsson.

Men han kontaktade även den islänning som redan var på plats i HBK, Birnir Snaer Ingason.

– Vi kände inte varandra direkt, men har många gemensamma vänner så när det blev aktuellt med Halmstad började vi chatta med varandra, berättar Gisli.

2019 var han utlånad till Mjällby i superettan.

– Jag hade haft Milos (Milojevic) som tränare i Breidablik 2017 så när han ringde och ville ha mig på lån ett år hakade jag på. Men grund av flera personliga orsaker fick vi bryta kontraktet och flytta hem redan efter ett halvår.

Lite svenska kommer dock den sympatiske islänninge­n ändå ihåg.

– Jo, men nu är det dags att lära sig på riktigt när vi ska vara här så länge, säger han och avser kontraktet på tre år.

Vi, det är livskamrat­en Anna samt barnen ett och fyra år gamla.

Det var också en viktig anledning till att valet föll på Halmstad.

– När jag nu tar nästa kliv i karriären ville jag tänka på Anna och

en väldigt bra plats att växa upp på. Det är en vacker stad med fina stränder.

Det låter som om du har varit där förut?

– Jo, två gånger faktiskt när vi har varit och hälsat på ”Höggi”. Så jag har varit på Örjans vall också – en arena med väldigt fin atmosfär. Då var vi där för att se honom spela, men ingen av gångerna gjorde han det...

Nu blir det i så fall Gunnlaugss­on som får se kompisen Eyjolfsson dra på sig Hbk-tröjan och springa in på Örjans vall.

Vad är det för typ av spelare som supportrar­na får se?

– Jag är mittfältar­e som kan spela på alla positioner, även om jag spelat till vänster på ett tremannami­ttfält de fyra senaste åren. Sedan har det väl blivit en hel del mål från utanför straffområ­det för jag går gärna på avslut.

Och så är du en ”late-bloomer”?

– Jo, det har man väl fått höra. skrattar Gisli.

– Men det berodde väl på att jag inte var lika hängiven och beredd att offra det som krävdes på den här nivån när jag var yngre. Men efter att jag hade fyllt 22 år insåg jag att det ändå var det här som jag ville hålla på med och satsa fullt ut på. Så en återkomst i isländska landslaget är också ett mål?

– Självklart vill jag spela för mitt land och komma tillbaka. Och när jag nu kommer upp en nivå med Halmstad till allsvenska­n borde jag också förbättra mina chanser.

 ?? ?? Gisli Eyjolfsson – HBK:S nya islänning anlände till Benidorm och träningslä­gret och fick direkt sin nya tröja med nummer 13. ”Jag brukar ha 11, men det kan vara roligt att testa något nytt”
Gisli Eyjolfsson – HBK:S nya islänning anlände till Benidorm och träningslä­gret och fick direkt sin nya tröja med nummer 13. ”Jag brukar ha 11, men det kan vara roligt att testa något nytt”
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden