Hallandsposten

Hammers U16-lag nära Sm-slutspel

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers vann i förlängnin­g mot Vita Hästen och är nu bara två matcher mot Linköping från att kvala in till Sm-slutspelet. – Gör vi det så är det den största prestation­en i Hammers och Halmstad HK:S historia, säger 19-årige huvudträna­ren Lucas Marin.

Halmstad Hammers U16-lag gör succé den här säsongen och har efter kvalsegrar mot Karlskrona och senast Vita Hästen nu bara ett hinder framför sig att nå längre än vad något annat U16-lag i klubben har gjort.

På torsdag väntar Linköping i Halmstad arena ishall med retur på bortaplan i nästa vecka.

– Vi har absolut en bra chans. Linköping har förlorat både mot Vita Hästen och Karlskrona tidigare under säsongen, säger Lucas Marin.

I den första kvalsemifi­nalen mot Vita Hästen föll Hammers med knappa 2–3, men fick revansch i returen på hemmaplan då det blev 2–0. Eftersom det stod 1–1 i matcher avgjordes det hela i ”sudden death” och där lyckades Anton Lund avgöra.

– Det kändes snopet att vi förlorade den första matchen, men i den andra var det inget snack om saken. Vi var klart bäst, tycker Marin.

Om Hammers slår även Linköping väntar åttondelsf­inal i Sm-slutspelet. Då kan laget lottas in i en av fyra grupper där motståndar­na kan heta allt från Luleå till Frölunda och Rögle.

– Jag tycker inte att det är något som skrämmer. Vi har en bra trupp och har varit nära att slå Malmö Redhawks. Vi ledde med 2–1, men de kvitterade i slutet och därefter förlorade vi på straffar.

Lucas Marin är bara 3-4 år äldre än sina spelare, men trivs med att vara tränare.

– Det är jäkligt kul att kunna göra något bra med små resurser. Har man viljan att lägga ner arbetet så går det.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden